300 vluchtelingenplekken in sporthal olst

De gemeente Olst-Wijhe richt sporthal De Hooiberg in Olst in om maximaal 300 vluchtelingen, die dit weekend in Olst-Wijhe aankomen, 72 uur op te vangen. Wanneer de vluchtelingen aankomen is nog niet bekend. Mogelijk zaterdag al, zo niet dan is de sporthal maandag gewoon weer beschikbaar voor scholen en sportverenigingen.

“De omvang en de ernst van de vluchtelingenproblematiek is zeer groot”, laat de gemeente weten. “We zien allemaal de schrijnende beelden. Hulp is nodig en komt op allerlei manieren op gang. Vanuit het Rijk heeft ook onze gemeente de indringende vraag gekregen om op korte termijn een crisislocatie beschikbaar te stellen voor kortdurende (72 uur) noodopvang voor vluchtelingen. Er is behoefte aan kortdurende opvang. Verschillende locaties in het land worden gereed gemaakt voor langdurige opvang, maar deze locaties zijn niet op korte termijn beschikbaar.

De gemeente Olst-Wijhe komt tegemoet aan deze indringende vraag. Daarom richt de gemeente sporthal De Hooiberg in Olst in, om maximaal 300 vluchtelingen die dit weekend in Olst-Wijhe aankomen, 72 uur op te vangen. “De gemeente is in nauw contact met het COA, maar het COA kan door de onvoorspelbare situatie niet precies aangeven wanneer deze vluchtelingen in Olst aankomen. Mocht zondagavond blijken dat er door het COA geen gebruik is gemaakt van deze sporthal, dan zal de Hooiberg vanaf maandag weer gebruikt kunnen worden door scholen en sportverenigingen.”

Burgemeester Ton Strien: Ïk realiseer mij dat het gereed maken van de sporthal ongemak geeft voor de gebruikers. Gelet op de grote problematie, vinden wij het aanbieden van deze sporthal echter noodzakelijk. Het is mooi om te zien dat in hele korte tijd al zoveel geregeld kan worden.”

Om de meest gestelde vragen van inwoners en pers te beantwoorden is op de website staging2.olst-wijhe.nl/opvangvluchtelingen een vraag- en antwoordlijst geplaatst. Voor andere vragen kunt u bellen met 14 0570. Het gemeentehuis is zaterdag 19 september vanaf 10.00 uur telefonisch bereikbaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.