zonovergoten gezelligheid in raalte

Topper is ieder jaar het Bloazersfestival, een door het centrum rondtrekkende stoet van bloasorkesten dat er voor zorgt dat er overal gegarandeerd iets te doen is, waardoor overal waar eens toel dicht bij een bierpomp staat publiek aanwezig is.

Op het Stöppelveld was een line up van lekkere muziek, zodat jongeren die niets hebben met die bloazers ook aan hun trekken kwamen. Bloazers kon je ook ontlopen – hoewel die behoefte niet persé bij iedereen aanwezig was – op de terrassen van de café’s op en rond de Grote Markt. Neuf en Gouv slagen er prima in hun geheel eigen Stöppelhaene-feest neer te zetten.

Toen de oldtimer auto’s en brommers na hun toertocht de Domineeskamp vrijgaven schoven daar oldtimer-keukens binnen: rijdende keukens zijn namelijk altijd in mooie oude busjes gebouwd. Dit programma-onderdeel was voor het eerst en we hadden de indruk dat het publiek nog niet helemaal doorhad dat ze daar hun avondeten bij elkaar konden scharrelen om het vervolgens, zittend op strobalen of gewoon op een fatsoenlijke stoel aan een tafel op te peuzelen.

En wie van alles wat wilde genieten, die liep natuurlijk van het een naar het ander. Snel even verplaatsen was er niet bij. Want het was overal vol. Zelfs in de praalwagentent. Daar namen mensen massaal de kans de corsowagens nog eens (gratis) te bezichtigen. Een mooie zaterdagse Stöppelhaenemiddag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.