zelf nestkastjes bouwen op de natuur fair

Toon Oosterwechel, Anton Eektimmerman en Gerard Broekgerrits gaan 13 september halfopen nestkasten timmeren met de jeugd op de Salland Natuur Fair. Van tevoren hebben de mannen driehonderd nestkastenpakketjes gemaakt.

Gerard: ‘‘De nestkastjes zijn vooral geschikt voor de grauwe vliegenvangers en de witte kwikstaarten. Andere vogelsoorten die ook gebruik kunnen maken van dit soort nestkasten zijn: winterkoninkjes, roodborsten, ringmussen en ook wel zwarte roodstaart en de gekraagde roodstaart’’.

Het timmeren van de nestkastenpakketjes gebeurt op stevige trillingvrije tafels in een tent van 8 x 12 meter. Ieder kind die een nestkastje heeft getimmerd kan bij onze stands een afdruk met informatie over deze nestkast ophalen. De getimmerde nestkastjes en de informatie mag natuurlijk mee naar huis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.