wijhe klaar voor 22e wiejese diekdaegen

Donderdag 3 september

De DiekdaegenBarbecue: Een goed begin. Lekker eten, drinken en naar muziek luisteren op Park Wijhezicht in een ontspannen sfeer: een goed begin van de Diekdaegen. Onder leiding van de medewerkers van Salland Catering wordt een BBQ-straat gecreëerd. Iedereen kan er onbeperkt genieten van alle gerechten die op die Barbecues worden klaargemaakt. Ook is er live muziek en de locatie is sfeervol aangekleed en verlicht.

De avond begint om 20.00 uur en de entree is gratis. Deelname aan de Barbecue kost 10 euro per persoon. Voor dit bedrag kun je van 20.30 tot 22.30 uur onbeperkt gebruik maken van de Barbecue. Drankjes zijn hier niet bij inbegrepen.

Vrijdag 4 september

De RABO Seniorenmiddag is om 14.30 uur in het Weijtendaal. Speciaal voor bewoners en houders van een zorgpas van ‘t Weijtendaal`. Dit jaar zal de muziek verzorgd worden door Shantykoor De Isleanders uit Zwolle.

In de feesttent op het gemeenteplein is om 16.00 uur het Fietswereld Roy Seine – Kinderprogramma. Chef-kok Roberto en souschef Rob gaan een speciale feesttaart maken. Bij de Diekdaegen hoort natuurlijk een speciale taart. Door de hilarische trucs en fratsen van deze beide koks gaat er van alles mis in de keuken en als het zo door gaat komt de speciale feesttaart natuurlijk nooit af. Met de hulp van de jongens en meisjes die Roberto en Rob gaan helpen de keuken weer op orde te krijgen en gaan ze op zoek naar de geheime ingrediënten voor de speciale feesttaart. Zal het allemaal lukken?….. en komt de feesttaart op tijd af? Na afloop van de Roberto en Rob kindershow krijgen alle kinderen een kaartje voor de draaimolen en kunnen ze op de foto met chef-kok Roberto en souschef Rob.

In het park Wijhezicht is het zeskamp-spektakel Slinger ´m d´r in waaraan niet alleen de deelnemers maar ook de toeschouwers veel plezier zullen beleven. Voor de vierde keer is er ook Slinger ‘m der in JUNIOR voor de jeugd van 12 tot en met 15 jaar. Vanaf 15.30 uur gaan zij de strijd met elkaar aan. Om 18.00 uur valt het startschot voor de senioren (vanaf 16 jaar).

Vanaf 21.00 uur in de feesttent is er een divers programma met DJ Total Tommy en THE DARKRAVER. Deze avond staat in het teken van Happy Hardcore, House, R&B, Moombathon en natuurlijk veel gezelligheid. De feesttent wordt omgebouwd tot een grote discotheek met een spectaculaire lichtshow met extra veel special effects. De toegang is gratis!

Zaterdag 5 september

De zaterdag begint om 8.00 uur met de ROMMELMARKT XXL, een jaarlijks steeds weer groter wordende rommelmarkt in de straten van het centrum van Wijhe. De markt wordt opgeluisterd met veel activiteiten voor jong en oud. Muziek zal zeker niet ontbreken en de terrassen in het centrum zullen gevuld zijn. Voor meer informatie bel je met Anneke van Duuren 0570 523346.

Het KELTISCH FESTIVAL WIJHE (powered by Canon) viert haar 11 jarig bestaan. Dit festival vindt plaats in Park Wijhezicht. Vanaf 10.00 uur is er een Keltische Markt met diverse standhouders en demonstraties, waaronder een Ierse dansdemonstratie door dansgroep KYRA en demo’s van Keltische ambachten. In samenwerking met de Kinderboerderij Wijhe, Scouting Olst-Wijhe en de Bevers kunnen de kinderen in de Kids Corner zich vermaken met het bakken van broodjes, schminken en nog veel meer. Er is ook veel (internationale) muziek. Zo wordt er van 10.30 tot 18.00 uur op het podium in het park Keltische muziek gespeeld door The Assassenachs, The Bradley Bunch en Raglan Roadworks. De entree tot Park Wijhezicht is gratis.

Om 12.00 uur start op het plein voor de feesttent de voorronde van de sterkste man van Nederland 2016 met medewerking van zevenvoudig Nederlands kampioen Jarno Hams. Gezien de zware wedstrijdonderdelen kan de wedstrijd niet in het park gehouden worden, maar vindt plaats op de harde ondergrond van het van Dedemsplein (voor de feesttent). Meer informatie over het Keltisch Festival op staging2.keltischfestivalwijhe.nl

De zaterdag wordt afgesloten met Muziek in de tent met een optreden van de groep Cristal Dream in de feesttent. Het songmateriaal bestaat uit moderne pop- rocksongs uit de hedendaagse hitlijsten, aangevuld met smaakvolle klassiekers. Crystal Dream is een goed geoliede machine met een authentieke sound, die zowel muzikaal als met interactie hoog scoort . Aanvang is om 21.00 uur. De entree bedraagt 8 euro.

Zondag 6 september

Om 10.00 uur is de Oecumenische Kerkdienst in de feesttent. Tegelijkertijd maken meer dan 250 deelnemers zich klaar voor de Kreidler IJsselvallei Toertocht. Dit bromfietsspektakel brengt een elk jaar groeiend aantal liefhebbers uit het hele land bij elkaar die allen één gezamenlijke passie hebben: hun oude bromfiets. De organiserende commissie wil stoppen met de organisatie. De organisatie van de Diekdaegen hoopt dat er nieuwe vrijwilligers opstaan om de organisatie over te nemen, zodat er ook de komende jaren een Kreidler IJsselvallei Toertocht gereden kan worden. Ook dit jaar is de MINI’s toertocht weer van de partij met klassieke tractoren en natuurlijk de Solexen, die onder regie van solexclub Het Ventieldopje hun tochten rijden.

Om 12.00 uur wordt voor zo´n tweehonderd personen de Diekdaegenbrunch verzorgd in de feesttent.

Het hoogtepunt van de zondag is ongetwijfeld het Straatfestival Wijhe, mogelijk gemaakt door DW Makelaardij en georganiseerd door Stichting Kulturele Evenementen Wijhe. De Wijhese Langstraat is dan tussen 13.30 uur en 17.00 uur het decor van dit festival. Er zijn zeven verschillende acts en ruim dertig voorstellingen met veel variatie, muziek en humor. De humor is in goede handen van Berry Knapen. Compagnie with Balls brengt de Wereldwandelaar: lopend op een 2 meter hoge bol gaat de wandelaar het avontuur tegemoet. Toneelgroep Dapper gebruikt een kleine truck voor de voorstelling “Atlantis”, waarin de toeschouwers genieten kunnen van zintuigtheater.

Klapper van de middag is de groep Les Contes ‘Asphalt uit België. Odil bespeelt een skelet, dat op zoek is naar een laatste rustplaats tussen hemel en aarde. Herr Ottfriedt springt op stelten rond met een slapend drakenskelet, dat af en toe met veel spektakel ontwaakt. Er zijn ook deelnemers uit eigen gemeente: Popkoor Interval en accordeonvereniging Kunst Na Arbeid. Troubadeur Casper Bekken speelt op het terras bij de molen, Galerie Brasserie 1703. Veel verzamelingen en hobbyisten dit jaar en enkele bijzondere: tinnen figuren, Coca Cola glazen, puntenslijpers en veel uiteenlopende verzamelingen van verzamelaarsvereniging SamZam uit Leeuwarden. Klassieke brandweerwagens zorgen voor entourage. De toegang gratis.

SMAEK IN ’T PARK Nieuw food- en loungefestival

De Wiejese Diekdaegen is uitgebreid met het festival Smaek in ’t Park, een kleinschalig lounge- en foodfestival in het park Wijhezicht. Na drie dagen feesten is het op zondagmiddag wellicht tijd om te relaxen. Jong en oud, brak en fris, ontmoet elkaar waar de lekkerste hapjes en drankjes van Wijhe en omstreken zijn verzameld. Voeten in het gras, nippen aan een cocktail of verfrissend streekbiertje, vintage live-muziek op de achtergrond en genieten maar! Verschillende retro foodtrucks en mobiele keukens bereiden ter plekke smakelijke hapjes. Het park wordt omgetoverd tot een kleinschalige foodmarket met een divers aanbod van eten en drinken uit alle uithoeken van de wereld; van Aziatische wokgerechtjes tot Sallandse specialiteiten en dit alles met een heerlijk verfrissend drankje. Scharrel je maal bij elkaar en geniet aan lange tafels van de relaxte festivalsfeer in het park. De toegang tot het festival is gratis, de hapjes kunnen contant worden betaald. Betaling van de drankjes geschied met Diekdaegenmunten. Smaek in ’t Park wordt mede mogelijk gemaakt door Slaapzaal Wijhe.

Vanaf 15.30 uur is er Muziek bie de tente met de band Averell D (uit Olst) waarmee het heerlijk genieten is op het terras. De Diekdaegen wordt afgesloten met een knallende feestavond met optredens van Roxanne en Dre Hazes. Ze zingen zowel nieuwe hits als de klassiekers van hun vader. Ook komt Pascal Redeker een noot zingen. Hij is de laatste jaren een graag geziene gast op diverse evenementen en feesten. Onlangs deed hij nog mee aan het SBS6 programma ’Bloed, zweet en tranen’. DJ Sander, inmiddels een van de resident DJ’s, zorgt dat het dorpsfeestweekend in stijl wordt afgesloten. Sander staat voor up-tempo knallers in combinatie met echte feestnummers. De entree is gratis!

Kunstroute 6 en 7 september

Vanaf 11.00 uur zijn beide dagen de Open Atelier Dagen. Meer info vind je op staging2.tsal.nl

Kermis

Vanaf vrijdag 4 september staat de Wijhese kermis op het Marktplein.

Kijk voor meer informatie op staging2.diekdaegen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.