wesepe viert 40e editie zomerfeesten

In het weekend van 14, 15 en 16 augustus viert Wesepe voor de 40e keer haar kermis. Een unieke gebeurtenis die dan ook zeker niet ongemerkt voorbij zal gaan. De feestcommissie heeft haar uiterste best gedaan om een extra speciale editie neer te zetten.

Niet alleen ziet het programma er anders uit dan andere jaren, ook is er beeldmateriaal en zijn oude artikelen verzameld van de geschiedenis van de Weseper kermis. Op de foto’s is te zien dat er door de jaren heen veel veranderd is, maar ook dat bepaalde onderdelen behouden zijn gebleven. Zo staat het vogelschieten al decennia lang op het programma. Dit jubileum is een mooie gelegenheid om deze traditie verder uit te bouwen. De jeugd van 12 – 18 jaar kan alvast warmdraaien voor de toekomst en meedoen aan het kuikenschieten. Inschrijven hiervoor kan overigens via staging2.zomerfeestenwesepe.com. Als de vogel zich – naar verwachting rond 21.00 uur op vrijdag gewonnen geeft – kan het Schützenfest met bier en braadworsten losbarsten.

Jubileumfeest

In het kader van het 40 jarig jubileum is de donderdagavond bij de kermis aan getrokken. Tijdens dit jubileumfeest kunnen alle vrijwilligers, (oud)-commissieleden en schutterskoning(in)nen genieten van een terugblik op de afgelopen 40 jaar via onder meer foto’s, video’s en een quiz. De commissie heeft geprobeerd alle namen en adressen te achterhalen om ze een persoonlijke uitnodiging te sturen. Mocht u zelf commissielid of schutterskoning(in) zijn geweest en hebt u geen uitnodiging ontvangen?, dan bent u bij deze van harte uitgenodigd op donderdag 13 augustus vanaf 20.30 uur in de feesttent. Voor deze avond wordt een speciaal jubileumtarief gehanteerd, namelijk 1 euro per consumptie.

Gas d’r bie!

Op zaterdagochtend staan de kinderen centraal. Voor de oudsten heeft de brandweer, zoals elk jaar, een supercool spelletjesparcours in petto waarbij je er zeker van kunt zijn dat je kleddernat wordt. De andere kinderen doen spelletjes in en om de tent en voor de allerkleinsten is er een grabbelton. Op zaterdagmiddag barst om 13.30 uur het cross spektakel los achter de tent. Rokende motoren, zwarte rookpluimen en opspattend zand. Alle deelnemers hebben maar één doel: Gas d’r bie! Het publiek kan naast de auto’s, motoren en brommers die over de baan crossen, dit jaar ook genieten van Siamese auto’s.

Ontbijt op bed

Aansluitend aan de cross, rond kwart over vier, krijgt de veilingmeester tijdens de schreeuwveiling naast producten nu ook diensten onder de hamer. Er zijn inmiddels al een heel aantal zeer uiteenlopende diensten binnengekomen zoals een dag tuinonderhoud, een ontbijt op bed, maar bijvoorbeeld ook een ballonvaart. Zeker de moeite waard om te komen kijken of er iets voor jou bij zit. De volledige kavellijst wordt vooraf gepubliceerd op staging2.zomerfeestenwesepe.com

Busvervoer

Zaterdagavond speelt de band MMOOZZ. Om te zorgen dat niemand dit feest hoeft te missen, heeft de commissie net als vorig jaar busvervoer geregeld voor slechts 4 euro vanuit: Bathmen, Lettele, Nieuwe Heeten, Heeten, Wijhe, Boerhaar en Broekland. De bussen vertrekken om 22.00 vanaf café de Brink in Bathmen, vanaf café Vosman in Nieuw Heeten en vanaf de Formido in Wijhe. Op staging2.zomerfeestwesepe.com zijn de routes te vinden en kunnen mensen zich opgeven voor het busvervoer.

Terug naar ‘vrogger’

Op zondagmiddag gaat Wesepe even terug in de tijd. Jarenlang heeft het ringsteken op het programma gestaan, dus dat gaan we dit jaar op gepaste wijze nog eens overdoen. De jeugd kan zich uitleven tijdens het lasergamen. En iets na vieren wordt de opvolger van Anton Grotentraast bekend gemaakt. Wie mag zich het komende jaar Wesepenaar van het Jaar noemen? De opzet van die verkiezing is iets aangepast ten opzichte van voorgaande jaren. Nog steeds konden verenigingen iemand nomineren met behulp van de brief die zij hebben ontvangen. Nieuw is dat nu ook de inwoners van Wesepe zelf een persoon of groep konden voordragen. De zondag start overigens traditiegetrouw met de oecumenische kerkdienst in de tent om elf uur. Het thema van deze editie “40 jaar … en dan ?”

Meer weten?

Wil je meer weten over de verschillende onderdelen of wil je je opgeven voor bijvoorbeeld de Cross Gas d’r bie, de brommertoertocht, het frühshoppen of vogelschieten? Kijk dan op de vernieuwde website staging2.zomerfeestenwesepe.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.