waterschap groot salland gaat fuseren

De besturen van de waterschappen Groot Salland en Reest en Wieden zijn blij dat de fusie van waterschappen door gaat. De provincie Drenthe is akkoord gegaan. In juli stemden de Staten van Overijssel al in.

Marga Kool: “Wij zijn zeer tevreden met het positieve besluit van de provincie Drenthe. Deze fusie leidt tot minder kosten voor de burger, minder kwetsbaarheid en behoud van kwaliteit. Er ontstaat per 1 januari 2016 een nieuw waterschap in Zuidwest Drenthe en West-Overijssel, Waterschap Drents Overijsselse Delta, dat goed is toegerust voor de toekomst. Dat is goed nieuws voor de inwoners uit beide gebieden.”

Herman Dijk: ”Vanaf nu kunnen we voluit de samenvoeging voorbereiden en zorgen voor een waterschap dat klaar is voor de toekomst. Daarvoor moet nog veel gebeuren. We kunnen onder andere de begroting opstellen, de beleidsvelden in elkaar schuiven en starten met het plaatsen van personeel. Tevens kunnen we beginnen met de inbouwwerkzaamheden in het nieuwe kantoorpand.”

Opgaven die de komende jaren op de waterschappen aankomen, onder andere door klimaatverandering (droogte en vernatting), op het terrein van de waterveiligheid, waterzuivering, waterbeheer en ICT/burgerparticipatie kunnen volgens de waterschappen in een groter waterschap beter worden aangepakt. Met deze opschaling is het nieuwe waterschap Drents Overijsselse Delta minder kwetsbaar. Het is de bedoeling dat d kwaliteit van de taakuitvoering beter wordt en de belastingtarieven minder stijgen. Een grote meerderheid ingestemd van beide partijen stemde in met de fusie.

Meer foto's

1 REACTIE

  1. LS Ik zoek een afbeelding van het landkaartje met de waterkering in Kampen-midden getekend over de huizen. Zie: https://lara-groep.nl/waterkering-kampen-midden/#
    Hopelijk kunt u mij een afbeelding met een hoge resolutie sturen. Ik wil het kaartje gebruiken in mijn nieuwe boek. En vraag daarom ook direct toestemming voor het gebruik ervan.
    Vriendelijke groet,
    Matthijs van Boxsel
    0622308112

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.