vrijdagavond van stoppelhaene wordt top

Sssttt… niet doorvertellen… de vrijdagavond van Stöppelhaene wordt een absolute topavond!

Stöppelhaene staat alweer voor de deur: de opbouw start zelfs deze week alweer. Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat het Sallandse Oogstfeest van start. Het is bijna eind augustus, tijd voor een geweldige afsluiting van de zomer van 2015: Stöppelhaene. Voordat je je enthousiast in het feestgedruis stort, willen we je nog een kleine tip meegeven: bewaar wat energie voor de vrijdagavond 28 augustus. Huh, vrijdagavond? Ja, vrijdagavond!

Ja, op donderdag komen grootse artiesten zoals Anouk en Typhoon, op zaterdagmiddag kun je genieten tijdens het mini-muziekfestival van allerlei hippe nieuwe bandjes en zondag schijnt er nogal wat belangstelling te zijn voor Nederlands meest bekende boerenrockband, maar vrijdag… ja, vrijdag wordt het misschien nog wel de gezelligste avond op ‘t Stöppelveld. Waarom? Op vrijdag hanteren we het motto: ‘Doe maar gewoon, dan is het al gek genoeg’. Pakkende smartlappen in de herberg, gemaakt om een groep mensen aan het hossen en zingen te krijgen en in de herberg twee mannen met subtiele baarden die precies weten hoe ze meisjes aan het dansen kunnen krijgen met energieke beats. Op het hoofdpodium vind je de succesvolste rockband uit de buurt: Bökkers en twee meiden met een typisch girl-next-door-gevoel: Sanne Hans (Miss Montreal) en Suus de Groot (Sue the Night). Geen poespas, gewoon feest. Oja, en de toegang is gratis!

Bökkers

Onze buurjongens Hendrik Jan Bökkers, Erik Neimeijer, Arjan Pronk en Jeroen Hobert timmeren de afgelopen jaren flink aan de weg met Bökkers. Voorheen nog met covers van Normaal, inmiddels hebben ze meer dan genoeg eigen werk om een avond te vullen. Fans genoeg die hits als “Jezus”, “Het is het mooiste als ze jong bint” en natuurlijk “Annie uut de bochte” zelfs na 10 bier nog feilloos mee kunnen zingen. Voor diegene die Bökkers nog niet kent: Rechttoe rechtaan, AC/DC meets Chuck Berry met hier en daar een vleugje country en plattelandspunk; gortdroog, super strak en vol met sprekende teksten over eerste levensbehoeftes als drank en vrouwen, maar af en toe ook verrassend persoonlijk, serieus en diepgaand. Mocht je na het optreden van Bökkers helemaal enthousiast zijn geworden? 19 september organiseren deze jongens zelf ook een puik feestje in Luttenberg: Koele Koele.

Miss Montreal & Sue The Night

Sanne Hans heeft een zwak voor het oosten van Nederland en wij voor haar! Sanne drinkt graag een biertje en houdt ervan om van elk optreden een feestje te maken. Deze überenthousiaste meid springt rond op het podium en danst samen met het publiek. Het is alweer een tijdje geleden dat ze op Stöppelhaene heeft gestaan. Ze heeft inmiddels veel geschreven het laatste jaar en inmiddels hebben zich toetsen bij de band gevoegd. Miss Montreal komt met veel nieuwe liedjes, een nieuw album en een bredere sound maar vooral een rockende show.

Als je Suus de Groot op straat tegenkomt lopen er geen bodyguards achter haar aan, zie je haar niet voorbij flaneren in een korte glitterjurk of met hoog opgetrokken neus. Suus is altijd vrolijk en houdt van gezelligheid om haar heen. Met Sue The Night brengt Suus op 11 september 2014 haar eerste single uit, ‘Top Of Mind’. Hiermee wordt ze uitgeroepen tot Serious Talent. Maar met het nummer ‘The Whale’ wordt ze pas écht bekend in Nederland, want het liedje wordt begin februari 2015 uitgeroepen tot 3FM Megahit. De muziek van Sue the Night combinatie van roots en indie-pop. Denk aan Fleetwood Mac meets Madonna mét een vernieuwende sound.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.