twee goals voorsprong niet genoeg voor pec

PEC Zwolle heeft woensdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen SC Cambuur. De ploeg van trainer Ron Jans speelde niet best, het was duidelijk dat de vele nieuwelingen nog aan elkaar moeten wennen. Toch kwam de ploeg tegen de verhouding in op een 2-0 voorsprong, al bleek de marge van twee treffers uiteindelijk niet voldoende.

De Zwollenaren begon onwennig aan het duel. Buitenspelers Menig en Becker lieten zich amper zien, spits Veldwijk kwam daardoor niet in het stuk voor en middenvelders Marinus en Dekker speelden slordig. Cambuur profiteerde en verscheen een aantal keer gevaarlijk voor het Zwolse doel. Al binnen een paar minuten schoot Mikhail Rosheuvel in het zijnet en had Kevin Begois alle moeite met een afstandsschot van Sander van der Streek.

De grootste kans van de bezoekers was voor Xander Houtkoop. De oud-Eagle kreeg de bal op een presenteerblaadje van Bartholomew Ogbeche. Oog in oog met Begois liet de afronding echter te wensen over, waardoor een Fries een feestje nog niet gevierd kon worden.

Scorende Marcellis

Terwijl de 0-1 in de lucht hing viel de treffer na een half uur aan de andere kant van het veld. Een indraaiende vrije trap van Bart van Hintum belandde helemaal achterin bij spits Lars Veldwijk. Hij speelde zich met een behendige actie op de achterlijn vrij, behield het overzicht en legde de bal terug op Marcellis. De centrale verdediger bleef rustig en deed wat hem in tien jaar betaald voetbal nog nooit lukte: scoren.

De openingstreffer gaf PEC Zwolle vleugels. Amper drie minuten na de 1-0 lag de bal alweer achter Cambuur-goalie Leonard Nienhuis. Rechtsbuiten Becker, die nog nauwelijks in het stuk voor was gekomen, kreeg de ruimte om uit te halen en maakte daar dankbaar gebruik van. Zijn afstandsschot belandde schitterend in de verre kruising.

Beslissing valt niet

PEC Zwolle had de wedstrijd nog in de eerste helft op slot kunnen gooien, toen Veldwijk alleen door liep naar het Leeuwarder doel. De spits zag zijn inzet echter gekeerd worden door Nienhuis, waardoor Cambuur uitzicht hield op een goed resultaat.

Ook direct na rust had de 3-0 kunnen vallen. Queensy Menig kreeg de bal voor zijn voeten, maar schoot van dichtbij op de paal. Cambuur kwam er amper meer aan te pas en mocht van geluk spreken dat ook Wouter Marinus het vizier niet op scherp had staan. Tot twee keer toe liet hij de kans liggen om de wedstrijd in het slot te gooien.

Comeback

Een half uur voor tijd moest Begois zich voor het eerst echt inspannen. Een afvallende bal belandde voor de voeten van Erik Bakker. De middenvelder plaatste zijn schot prima in de hoek, maar Begois kon er net zijn hand achter krijgen. Tien minuten later was het alsnog raak voor de oud-Zwollenaar. De bal viel met wat geluk bij de tweede paal, waar Bakker de bal eenvoudig binnengleed.

De vermoeidheid sloeg flink toe bij de Zwollenaren, waar onder andere Rick Dekker er helemaal door heen zat. Hij gebaarde al een aantal keer naar de zijkant dat hij gewisseld wilde worden, maar zijn vervanger stond nog niet klaar. Ondertussen ging het spel verder en stoomde Cambuur op. Dekker kon zijn directe tegenstander Sjoerd Overgoor niet meer bijbenen en laatstgenoemde, overgekomen van de Eagles, profiteerde dankbaar: 2-2.

PEC ontsnapt

In de slotfase mocht PEC niet klagen dat het uiteindelijk nog een punt overhield aan het duel. Invaller Valmir Berisha speelde zich knap vrij en schoot de bal in het zijnet. Vlak voor tijd dook de Zweedse spits opnieuw op voor het Zwolse doel. In geheel vrij staande positie had hij de 2-3 op zijn voet, maar Begois hield zijn ploeg op de been.

Gescoord werd er niet meer in het IJsseldeltastadion, maar de vlam sloeg nog wel in de pan. Bij een opstootje mochten Berisha en Van Polen niet klagen dat ze er beiden met geel vanaf kwamen. Twee rode kaarten hadden ook zomaar gekund, maar scheidsrechter Higler was mild. PEC en Cambuur moesten uiteindelijk beiden genoegen moesten nemen met een punt, over de hele wedstrijd gezien een terechte verdeling.

Zaterdag komt PEC Zwolle weer in actie, dan staat het uitduel tegen De Graafschap op het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.