tussenstand oogstgave 23620 euro

Dit jaar gaat het geld naar een project in de regio Vanni in Sri Lanka. In Sri Lanka eindigde in 2009 een verschrikkelijke burgeroorlog die al in 1983 begonnen was. Tamil Tijgers werden in dat jaar verslagen door het regeringsleger. En toen moesten onder andere 90.000 oorlogsweduwen met hun kinderen het land weer opbouwen. Dat lukte alleen met internationale hulp. In Raalte werd de stichting Havonos opgericht om op hun manier een steentje bij te dragen in projecten voor wederopbouw, scholing en gezondheid.

In 2013 werd in Vanni een landbouwproject opgericht waar de oorlogsweduwen werken aan de wederopbouw: land beschikbaar stellen en leren bewerken, leren zaaien en oogsten, leren kippen, geiten en koeien houden. Met de oogstgave kan weer zaai- en pootgoed voor rijst, uien en groente en pepers gekocht worden, handgereedschap en waterpompen.

De Sallandse Boer overhandigde de tussenstand – precies volgens traditie – aan de Sallandse geestelijkheid. En die gaf het weer door aan een woordvoerder van Havonos.

Je kunt nog geld geven voor de oogstgave. Het bankrekeningnummer – en uitleg voor het hele project – vind je op de site van Stöppelhaene. Het eindbedrag wordt ergens in oktober bekend gemaakt. Stichting Wilde Ganzen heeft al toegezegd daar de helt van er nog eens bovenop te doen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.