trampoline voor keniaanse leerlingen

De leerlingen uit brugklas H1m1 van het Carmel College Salland in Raalte hebben een prachtig gebaar gemaakt richting leeftijdsgenoten in Kitale, Kenia. Zij hebben geld gedoneerd aan een lokaal weeshuis waarvan een trampoline is gekocht.

Op het Carmel College Salland is het de gewoonte dat elke klas aan het eind van het schooljaar een klassenactiviteit onderneemt. Aangezien de klassenactiviteit van H1m1 werd gesponsord door het bedrijf van een vader van een leerling, was er geld over. Na overleg tussen de leerlingen, hun ouders en de mentor van de klas werd besloten om het geld mee te geven aan de docente Nederlands van de klas die in de zomer voor ontwikkelingswerk naar Kenia afreisde. De opdracht die de leerlingen aan de docente hadden meegegeven was duidelijk: ‘‘Het geld moet besteed worden aan sport- en spelmateriaal. Sport verbindt en op die manier hebben alle kinderen er iets aan.’’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.