taxatie oude boeken en bijbels bij de zwaan

Taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt maandag 24 augustus naar het Best Western hotel De Zwaan in Raalte om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op waarde schatten. De heer Molendijk organiseerde twee keer per jaar een veiling van oude en antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies met betrekking tot restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

Inmiddels heeft Arie reeds 1500 taxatiedagen op zijn naam staan. Internationaal op boekengebied is dit volgens de directeur van het Plantinmuseum in Antwerpen nog nooit gebeurd. Dit jaar nog zal dit in Rotterdam gevierd worden. Bij De Zwaan komt hij van 13.00 tot 16.00 uur taxeren. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.

Voor meer informant kun je terecht bij Antiquariaat A.C. Molendijk, via info@molendijkboejken.nl of amolendijkboeken@hotmail.com (niet voor taxaties). Zie ook staging2.molendijkboeken.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.