stoppelveldrit langs historische buurtschappen

De veertigste Dicks Stöppelveldrit van Fietstoerclub Heikera voert fietsers zondag 23 augustus de historische buurtschappen van Zuidoost-Salland. De langere routes doen ook Zuidwest-Twente aan. De toertocht met afstanden van 40, 60 en 100 kilometer start tussen 9.00 en 12.00 uur (de 100 kilometer vanaf 8.00 uur) bij Laurel’s Pannenkoekenrestaurant aan de Varkensmarkt in Raalte.

Alle routes zijn nieuw en gaan door oude, lommerrijke landschappen. De eerste kilometers van alle routes gaan via Schoonheten en Lurkeershoek naar Nieuw-Heeten en vervolgens via Espelo en Neerdorp naar Holten. De fietsers die 40 kilometer wegtrappen, leggen aan bij Brasserie Smaakvol in Holten. Vandaaruit trappen ze langs de Holter- en Haarlerberg naar Haarle. Via de buurtschap Hagebelt en Mariënheem fietsen ze weer terug naar Raalte. De route van 60 kilometer voert de fietsers naar de andere kant van de Sallandse Heuvelrug. Daar is recreatiebedrijf Snorrewind in Markelo het rustpunt. Via Rijssen en de buurtschappen Ligtenberg en Hexel gaan de fietsers naar Nijverdal. In de buurt van Haarle sluiten ze aan op de kortste route.

De langste tocht, 100 kilometer, gaat via Stokkum, Diepenheim en Markvelde naar Hengevelde. Daar kunnen de fietsers even de benen laten rusten bij Het Hof van Twente. Dit hotel-restaurant heeft in de geschiedenis van de Stoppelveldrit meermaals als pleisterplaats gefungeerd. Dat is mede te danken aan eigenares Sylvia Pierik-Kieftenbeld uit de Raalter horecafamilie die een connectie heeft met de startplaats. Na de koffie fietsen de doorgaans rappe trappers weer richting Raalte. Ze doorkruisen buurtschappen als Ypelo, Rectum, Notter en Zuna. In de buurt van Nijverdal pakken de fietsers de route van de 60 kilometer richting Raalte op.

Voor meer informatie over de Stöppelveldrit kun je terecht bij toerleider John Ruiter van Fietstoerclub Heikera via johnruiter@ziggo.nl of 0650859960. Fietsers met een GPS kunnen bij hem de route ook digitaal aanvragen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.