stem op kieftenbeld als maatschappelijk speler

Maikel Kieftenbeld gaat lekker in de verkiezing ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie’. De Lemelervelder staat inmiddels op 46% van de stemmen en blijft daarmee Jeroen Zoet (45%) nipt voor. Jordan Botaka gaat het niet meer redden, hij ontving de overige 9% van de stemmen. Maandag 31 augustus wordt tijdens het Voetballer van het Jaar Gala 2015 bekendgemaakt wie zich Maatschappelijk Speler Eredivisie 2015 mag noemen.

Binnen een betaald voetbalorganisatie is het gebruikelijk dat spelers zich, naast trainingen en wedstrijden, geregeld inzetten voor sponsoractiviteiten, contact met supporters en maatschappelijke activiteiten. “Ik vind het een onderdeel van mijn beroep als profvoetballer,” vertelt Kieftenbeld op de website website Maatschappelijk Speler van het Jaar. “Ik zie het ook niet als extra belasting. Integendeel zelfs. Het is iets waar ik zelfs veel energie van krijg.”

Binding

De binding met zijn geboortedorp is er bij Kieftenbeld nog steeds. “Als ik gevraagd word om ergens bij te zijn zoals schoolvoetbal, een prijsuitreiking of iets dergelijks dan probeer ik het altijd te regelen. Ik weet uit ervaring hoeveel indruk het maakt als er een ‘bekende voetballer’ ergens langskomt. Het is voor mij een kleine moeite en ik kan er kinderen een groot plezier mee doen.”

De winnaar van de titel Maatschappelijk Speler Eredivisie krijgt 50.000 euro voor een project. Voor Kieftenbeld is dat het project Kids United, een voetbalteam voor kinderen met een beperking. Naast Kids United brengt hij ook geregeld een bezoek aan andere instanties en evenementen, zoals ziekenhuizen in Groningen, het jaarlijkse voetbalkamp, de jaarlijkse G-voetbaldag en laat hij zijn gezicht zien bij de jeugdafdeling van de club. Buiten de club heeft hij zich het afgelopen halfjaar ook ingezet voor Humanitas.

Stem op Maikel Kieftenbeld!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.