spektakel tijdens survival sukerbietenfeest

Vandaag was in Lemerveld de 25ste survival tijdens het Sukerbietenfeest. Zo’n 180 deelnemers verzamelden zich op het feestterrein om zich te storten op de survival.

Scouting de Verbinding uit Lemelerveld bedenkt de spelen zelf en zet ze ook zelf in elkaar. Er werd groots uitgepakt met grote scheepsnetten, een kabelbaan en verschillende touwbruggen. Al het materiaal werd gesponsord door Mestebeld Trucks.

Op en rondom het water speelt zich van alles af. Zo wordt er iemand via een kabelbaan door zijn teamgenoten de lucht ingetrokken, alwaar hij op hoogte een bal in een ton moet laten vallen. Op het kanaal staan acht mensen op een klein vlot te balanceren. Iets verder op doen deelnemers hun best om zo snel mogelijk het kanaal over te steken in speciekuipen, ook wel tobbedansen. Nog niet gesproken over een touwbrug die 180 graden kan draaien. Het komt aan op kracht, uithoudingsvermogen en samenwerking.

Tijdens de finale spelen aan het eind van de dag strijden de teams tegen elkaar om zo snel mogelijk de stormbaan over te komen. In de grote gepionierde torens van de stormbaan wappert een grote vlag van de scouting met de toepasselijke tekst: “Laat je uitdagen!”. Het was een dag vol spektakel en lachen, gieren brullen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.