sh alleen ben je sneller samen kom je verder

Al voor de 64e keer wordt Stöppelhaene door vrijwilligers opgebouwd. Een Oogstdankfeest voor en door de gehele gemeenschap. Elk jaar zijn enorm veel mensen direct betrokken bij de organisatie hiervan. Een 5 koppig bestuur, 14 verschillende commissies, die met meer dan 150 vrijwilligers het hele jaar door actief zijn met de voorbereiding. Hier komen de groepen nog bij die samen een wagen bouwen of een straat versieren. En verder worden verenigingen steeds belangrijker voor het welslagen van het 5-dagen durende evenement.

Verenigingen uit zowel Raalte, als uit de buurtdorpen, zorgen tijdens de Stöppelhaene voor onder andere de op- en afbouw, verkeersregelaars, begeleiding van de optocht, de beveiliging, de kaartcontrole, de muntverkoop en de bardiensten. Het mes snijdt aan twee kanten. Leden van een vereniging hebben samen een gezellige tijd en het is ook nog eens interessant voor de club kas. Door bijv. een avond met het team achter de bar te staan, kan de hoogte van de contributie van de eigen club beheersbaar blijven.

Het is geweldig leuk om te doen, want je werkt voor mensen die een heerlijk dagje uit zijn, een feestje komen vieren en het goed naar de zin hebben. Dan is het mooi om daar een schakel in te zijn. Je treft vast bekenden en anders tref je ze ongetwijfeld backstage, na afloop van jouw werkzaamheden. En gelukkig is het een meerdaags evenement, zodat jezelf ook nog een keer gebruik kunt maken van de diensten van andere vrijwilligers. Zo kan zo’n prachtig Sallands Oogstfeest blijven bouwen en vertrouwen op vrijwilligers.

Tientallen verenigingen hebben (financieel) belang bij de Stöppelhaene en de Stöppelhaene kan op deze manier wat doen voor de gemeenschap als geheel en voor de vereniging in het bijzonder. Samen kom je verder…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.