schalk en ga eagles per direct uit elkaar

”Dit is een keuze op gevoel”, verklaart Schalk op de clubwebsite. ”Ik ben van mening dat ik ergens anders meer in mijn kracht kan spelen. Oftewel: in de spitspositie. Bij Go Ahead Eagles werd ik vorig seizoen veelal als linksbuiten gebruikt. Dat is geen straf uiteraard. Je doet het voor het team. Toen ik echter ook in de voorbereiding op dit seizoen vaak als buitenspeler werd ingezet, begon ik erover na te denken. Ik ben namelijk van mening dat ik het beste tot mijn recht kom in de spits.”

Schalk uitte zijn overpeinzingen onlangs richting trainer Dennis Demmers, RvC-lid Adrie Steenbergen en voorzitter Edwin Lugt. “We hebben goede gesprekken gehad”, vertelt de aanvaller. “Ik heb ook eerlijk tegen ze gezegd: als jullie mij als buitenspeler willen gebruiken, kunnen jullie misschien beter een echte buitenspeler halen in plaats van mij. Zo hebben we open met elkaar kunnen praten. Aan de andere kant moet ikzelf nu voor mijn eigen carrière kiezen.”

Dubbel gevoel

Dat neemt niet weg dat de Bredanaar met een dubbel gevoel afscheid neemt van Go Ahead Eagles. “Go Ahead Eagles blijft een geweldige club, die gewoon uitstekend bij mij past. Een ontzettend leuke spelersgroep, een prachtig stadion en geweldige fans. Bovendien woonde ik met heel veel plezier in Deventer. Ik ben dan ook zeker van plan nog eens te komen kijken aan de Vetkampstraat. Als transfervrije speler gaan mijn zaakwaarnemer en ik ons nu richten op het zo snel mogelijk vinden van een nieuwe club met een nieuwe uitdaging.”

Adrie Steenbergen, RvC-lid Technische Zaken, bevestigd het verhaal van Schalk: “We hebben inderdaad een aantal gesprekken gevoerd met Alex en zijn zaakwaarnemer over zijn huidige positie bij de club. De slotsom was dat we, met wederzijds goedvinden, besloten hebben het contract tussen Alex en de club te ontbinden”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.