schaakles voor de jeugd in raalte

De Schaakclub Raalte richt zich ook dit jaar weer op jongeren die willen leren schaken. Bij de club kun je in acht lessen het spel onder de knie krijgen.

Schaaklclub Raalte heeft sinds twee jaar een jeugdafdeling met een grote groep enthousiaste schakers. Het aanbieden van schaaklessen heeft er in de laatste drie jaar flink aan bijgedragen dat de Raalter jeugd het schaakspel heeft leren kennen en waarderen.

Schaken lijkt voor buitenstaanders een ingewikkeld spel, maar in de praktijk valt dit erg mee. Na de eerste les gaan de kinderen al om met torens, paarden, lopers pionnen en de koningin. In les twee leren ze wat een koning mag en komen de termen “schaak” en “mat” om de hoek kijken. Op dat moment kunnen kinderen echt schaken. De lessen daarna zorgen voor verdieping van het spel.

De lessen worden gegeven op maandagavond, van 18.45 tot 19.45uur, in het schaakclublokaal in het Pannenkoekenhuis Laurel’s aan de Varkensmarkt in Raalte. De eerste les is op maandag 28 september. Aanmelden kan via j.mocking@vodafonethuis.nl. Hier kun je ook terecht voor aanvullende informatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.