sallandreunie op luttenbergs feest

Zondag 9 augustus was weer een fantastische afsluiter van het Luttenbergs Feest! Vele duizenden mensen wisten de weg naar het dorp te vinden om de afsluitende dag van het Feest mee te maken.

Al om 10.00 waren er enkele honderden bezoekers aanwezig bij de kerkdienst in de grote feesttent. Na de mis waren er koffie en broodjes en kon even nagepraat worden. In de kern van het dorp was inmiddels een grote braderie en rommelmarkt opgesteld. Handelaren kwamen van heinde en verre om hun waar te verkopen. Het was dus al vroeg dringen geblazen in het centrum van Luttenberg.

De echte drukte kwam ’s middags op gang. Traditioneel start het zondagmiddagspektakel met een ludieke recordpoging. Dit jaar heeft de organisatie als thema “tik ‘m aan ouwe” gekozen. 1000 bezoekers ontvingen een handklapper om te tikken en een aantal “oudere” bezoekers werd gevraagd om het glas te heffen en te proosten. Ook konden kinderen tikkertje en voetbal spelen tijdens de recordpoging. De notaris gaf het record de beoordeling: Geslaagd!

De klapper van de middag was toch wel weer het zwientie tikken. De tribune was tot de laatste plaats gevuld en achter dranghekken en op de platte wagens stond het publiek rijendik. Zij konden genieten van een mooie strijd. Het zwientie genaamd Trijntje Oosterstal genoot eveneens van de ‘vrijheid’ die het deze middag had in de modder- en zaagselbaden. Deelnemers aan het zwientie tikken kwamen van heinde en verre om deel te kunnen nemen. Er kwamen deelnemers uit onder andere Amsterdam en Groningen. De reden voor deelnemers om mee te doen zijn heel variërend. De ene deelnemer doet mee voor een weddenschap, terwijl de ander pas getrouwd is. De winnaars van het zwientie tikken dit jaar kennen elkaar heel goed! Broer en zus Arjo en Chiara Groot wisten dit jaar namelijk te winnen. “Je moet twee uur en drie kwartier rijden, maar dan heb je ook wat” zegt Arjo gekscherend.

Afscheid werd er ook genomen bij het zwientie tikken. Voorzitter en presentator van het Feestcomité Jenneke van Doesburg en bestuurslid Patrick Oldemaat nemen na vele jaren afscheid van het bestuur. Als ludiek bedankje gaan de twee de bak in om het zwientie te tikken.

Na afloop van het zwientie tikken was het terras weer tot de laatste uithoek gevuld. Door het lekkere weer stonden mensen ook buiten te genieten. Uit heel Salland kwamen mensen naar Luttenberg toe om elkaar onder het genot van een drankje te spreken. De middag mag dan ook een heuse Sallandreünie genoemd worden.

De firma Wagenvoort heeft uiteindelijk afgesloten met een knallend vuurwerk! Het donderde 20 minuten in Luttenberg, waarna de bezoekers nog een laatste aantal biertjes hebben gedronken in de tent en vrolijk rondsprongen op de klanken van Fragment. De organisatie keek trots terug op weer een geweldig Luttenbergs Feest.

Op onze website staging2.luttenbergsfeest.nl kunt u alle uitslagen en diverse foto`s terugvinden. Tevens is het mogelijk u daar aan te melden voor onze nieuwsbrief, zodat u het hele jaar door op de hoogte blijft over nieuwe ontwikkelingen.

De organisatie van het Luttenbergs Feest kan zeer tevreden terugblikken op een bijzonder geslaagd feest en wil daarom dan ook iedereen bedanken. Na het opruimen wordt volgende maand al weer begonnen met de eerste voorbereidingen van het feest 2016 dat dan wederom plaatsvindt in het laatste weekend van de bouwvak.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.