ronde dat bandje van die gave single run

Met de single ‘Run’ zette de band Rondé zichzelf op de kaart. De band werd in het najaar van 2014 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en speelt voorprogramma’s van onder andere Bells Of Youth en Nick Mulvey. In april dit jaar wint de band ook de 3FM Serious Talent Award. In de korte tijd dat ze bestaan gaat het supersnel met de band. Helaas gooien stemproblemen van zangeres Rikki Borgelt in het voorjaar van 2015 roet in het eten. Hiervan is ze in juni gelukkig weer hersteld. En sindsdien speelt Rondé deze zomer op verschillende Nederlandse festivals, waaronder op zaterdag 29 augustus op Stöppelhaene.

Ondanks dat Rondé momenteel van festival naar festival gaat, is geen één optreden hetzelfde. Ieder optreden heeft een ander publiek en een andere vibe. Na de zomer gaat Rondé op clubtour met Orange Skyline (ook te zien op zaterdagmiddag met Stöppelhaene) en Emil Landman (SeriousTalent on Tour). Als alles volgens plan gaat verschijnt in het voorjaar van 2016 ook het langverwachte debuutalbum van de band. Volgens critici zou dit album nog wel eens hun grote doorbraak voor het grote publiek kunnen worden.

De leden van Rondé leerden elkaar bijna allemaal kennen tijdens hun opleiding aan de Herman Brood Academie, alleen drummer Sharon Zarr is later bij Rondé gekomen. De rest van de band zat allemaal bij elkaar in de klas en kwam bij toeval bij elkaar omdat ze voor school een band moesten vormen. In de vormingsfase van de band moesten de bandleden ook bepalen welke sound Rondé zou krijgen. De meest uiteenlopende namen komen voorbij. Zoals Green Day, Beach Boys, The Kooks, Red Hot Chili Peppers en iemand noemde zelfs lachend K3 op.

Daar waar de band in het begin totaal niet op een lijn zat, klinkt de band nu als een verfijnd gerecht. Samen heffen ze elkaar op en maken ze de band tot een geheel. Op dit moment staan er 45 festivals voor 2015 op het programma voor Rondé. En daar zijn ze heel trots op. Omdat ze nog niet zo lang bestaan zou je eigenlijk kunnen zeggen dat al het succes tot nu toe is gebaseerd op één hele gave single die gewoon opeens uit de grond is geschoten. Toch belooft deze band grote wortels te krijgen in muziekland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.