Home / archiefcentraal / roja coop koe in kost en veldhuis media

roja coop koe in kost en veldhuis media

Ook dit jaar waren door de gemeenschap tal van ondernemingen aangemeld in de strijd om ROJA (Raalter onderneming van het jaar) te worden. De jury maakt daar uiteindelijk een shortlist van, legt bedrijfsbezoeken af en komt op vrijdagmiddag tijdens Stöppelhaene met het definitieve oordeel. Dat gebeurt ieder jaar tijdens een geanimeerde ondernemersborrel waar netwerken een belangrijke bezigheid is.

Starters

Sinds vorig jaar kent ROJA de categorie starters. De jury daarover: “Dat ondernemend Raalte niet stil zit blijkt wel uit de vele en verschillende aanmeldingen.” Fierce hair & make-up aan de Zwolsestraat in Raalte, Zuivelhoeve aan de Herenstraat in Raalte en Coop Alfring aan de Butzelaarstraat in Luttenberg kwamen op de shortlist. “Wat deze genomineerden gemeen hebben is de passie en energie waarmee ze hun vak uitoefenen. Dat maakt hen in hun branche onderscheidend. Hobby is werk geworden en andersom.”

De jury heeft uiteindelijk gekozen voor Coop Alfring uit Luttenberg waar Richard Alfring sinds 2013 de scepter zwaait. “Hij heeft hart voor de leefbaarheid in het dorp en ziet een centrale rol voor zijn supermarkt. Richard is zeer ondernemend en durft – naast de franchiseformule – buiten de gebaande paden te gaan. Hij doet meer dan gebruikelijk bij Coop zaken met lokale leveranciers. Richard is een op en top klantenman en erg servicegericht. Zijn bezorgservice in de regio is daar een sprekend voorbeeld van.”

Agrarisch

In de categorie agrarisch viel dit jaar op dat alle genomineerden naast het traditionele boerenbedrijf een nevenactiviteit ontplooien. We hebben het dan over Landwinkel Buitengewoon aan de Hellendoornseweg in Luttenberg, Koe in de kost aan de Stokvisweg in Heeten en

Kleinlangevelsloo Biologisch Made Easy! aan de Japiksweg in Raalte. Deze ondernemers hebben bewust voor verbreding gekozen en doen dat op een zeer originele wijze. Het juryrapport: “Deze nevenactiviteiten houden de bedrijven levendig en levensvatbaar.” De jury heeft uiteindelijk Koe in de Kost als winnaar verkozen. Uit het juryrapport: “Op vakantie in een huisje in de wei, met uitzicht over het weiland met je eigen koe… Dat is uniek in Nederland. De ondernemers hebben een duidelijke focus op hun doel: mensen weer respect voor dier en natuur bij te brengen en de rol van de boer daarin te laten zien. Tijdens hun verblijf mogen de gasten daarom helpen met alle voorkomende werkzaamheden op de boerderij. Frans, Truus en hun dochter Loes Alferink blijven daarbij ook nog eens een keer zichzelf. Samenvattend in twee woorden: origineel en authentiek.”

MKB

In de categorie MKB waren de verschillen wederom zeer klein. Veldhuis Media aan de Kanaaldijk Oostzijde, Uitzendbureau Salland/Salland Groep aan de Kaagstraat en Autotechniek Raalte aan de Praamstraat, allen op industrieterrein De Zegge in Raalte waren genomineerd. De jury: “Voor alle drie geldt dat ze zich binnen hun branche – waarin de concurrentie groot is – weten te onderscheiden.” Ook heeft de jury waardering voor de groei die deze bedrijven hebben doorgemaakt in een toch moeilijke markt. Winnaar Veldhuis Media is een modern grafimediabedrijf dat het heeft aangedurfd haar focus te leggen op de productie van high tech full colour producties. Deze specialisatie richting de bovenkant van de markt heeft haar vruchten afgeworpen. Qua werkgelegenheid is Veldhuis Media voor de gemeente Raalte een belangrijk bedrijf, waarbij het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat. Met recht een bedrijf waar Raalte trots op mag zijn.

Lees ook

Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.