regenval zorgt voor overvolle sloten

Ook in het gebied van Waterschap Groot Salland heeft het in de afgelopen dagen veel geregend. De gemalen van het waterschap draaien in de IJsseldelta op volle toeren en met maximale capaciteit om het water weg te pompen.

In de regio viel op sommige plaatsen circa 90 mm in 24 uur. Dit zijn hoeveelheden die statistisch gezien eens in de 40 a 50 jaar voorkomen. De capaciteit van de sloten en de gemalen is berekend op hoeveelheden regenwater die eens in de tien jaar valt. Dit komt ongeveer overeen met de helft van wat er nu is gevallen. Het gevolg hiervan is overvolle sloten die soms overstromen. Ook is het mogelijk dat er in deze gebieden water op het land blijft staan waar het water niet snel meer kan afstromen. Het waterschap heeft, vooruitlopende op de regenval, al wel lagere waterstanden ingesteld.

Soms staan, juist in deze zomertijd, de sloten vol met begroeiing. Dit belemmert de doorstroming van het water. Juist vandaag begint Groot Salland met de tweede geplande maaironde van dit seizoen. Op sommige plaatsten wordt die nu direct uitgevoerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.