poll treinverkeer moet extra beveiligd worden

Met de verijdelde aanslag van afgelopen vrijdag in de Thalys tussen Amsterdam en Parijs werd maar weer eens duidelijk hoe dichtbij het gevaar inmiddels is gekomen. Er werd dan ook geschokt gereageerd in binnen- en buitenland. De roep om meer beveiliging lijkt dan ook steeds groter te worden. Maar is dat te realiseren?

Vrijdag werd aan boord van een Thalys in Noord-Frankrijk een man met een kalasjnikov overmeesterd. Twee Amerikaanse militairen die toevallig in de coupé zaten wisten de man te overmeesteren voordat hij vermoedelijk een bloedbad wilde aanrichten. Een Amerikaanse student en een Britse zakenman schoten ook te hulp.

De man bleek meerdere vuurwapens en magazijnen bij zich te hebben en begon tijdens de worsteling met een mes om zich heen te steken. Desondanks kon de 25-jarige man van Marokkaanse afkomst worden overmeesterd.

In Frankrijk werd geschokt gereageerd en het land werd in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Ook Nederland schrikte op van het nieuws, de trein was immers vertrokken vanuit Amsterdam. Er gaan dan ook al stemmen op dat er scherper gecontroleerd moet worden bij treinstations. Ook in België en Duitsland wordt hier over gesproken.

Voorstanders van meer controle en beveiliging zien het als de enige optie om de dreiging enigszins de kop in te drukken. Ook ín de treinen zou een aantal veiligheidsagenten wellicht uitkomst kunnen bieden, zo stelde Stephan Mayer, parlementariër namens de Duitse CDU/CSU-fractie.

Tegenstanders van die plannen stellen echter dat de terroristische dreiging ook met meer politie niet uit te sluiten is. Schijnveiligheid zou het gevolg zijn. Daarnaast is het de vraag of er voldoende politiecapaciteit is om ook het treinverkeer beter te beveiligen.

Wij zijn benieuwd wat jij hiervan vindt. Daarom luidt de stelling deze week: ‘Treinverkeer moet extra beveiligd worden’. Laat jouw stem horen op staging2.sallandcentraal.nl.

Afgelopen week stond de poll in het teken van quads. Die moeten van de openbare weg worden verbannen stelden wij. Een flinke meerderheid van de stemmers bleek het daar mee eens.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.