Home / archiefcentraal / poll haal quads van de openbare weg

poll haal quads van de openbare weg

Het ziet er vaak stoer uit, scheurende quads op de openbare weg. De vierwielers zie je, met name bij goede weersomstandigheden, met enige regelmaat voorbij komen. Als het aan Veilig Verkeer Nederland (VVN) ligt, is dat binnenkort echter verleden tijd. De organisatie ziet de quads op de openbare weg als levensgevaarlijk.

Ruim een week geleden kwam een quadrijder nog om het leven bij Delfzijl. Ook verschenen er deze vakantie meerdere berichten over ongelukken met de vierwielers op vakantiebestemmingen. Gezien de geringe bescherming die de bestuurder van het voertuig geniet, lijkt de quad een risicovol vervoersmiddel.

VVN wil dan ook af van de quads op de openbare weg. “Ze zijn te gevaarlijk”, zegt woordvoerder Rob Stomphorst. Uit Duits onderzoek zou blijken dat de kans op een ongeluk met een quad veel groter is dan met een scooter. Daarnaast zou de regelgeving mankementen vertonen. Zo zou je op een quad die 120 km per uur gaat niet eens een helm hoeven dragen, zolang je maar een gordel om hebt. Volgens Stomphorst zijn de quads puur recreatief en niet bedoeld voor lange afstanden.

Toch kunnen quads, met name in een landelijke omgeving, erg handig zijn. Zandwegen, al dan niet openbaar, en weilanden zijn goed begaanbaar met de vierwielers, in tegenstelling tot een scooter.

Deze week staat onze poll in het teken van de discussie rondom quads op de opbenbare weg. De stelling luidt: ‘Haal quads van de openbare weg’. Op www.sallandcentraal.nl kun je stemmen en meepraten.

Basisinkomen

Afgelopen week stond de poll in het teken van het basisinkomen. Daar moet Deventer mee experimenteren, stelden we. Onder de stemmers bleken de meningen verdeeld.

Deventer moet experimenteren met basisinkomen

54% Eens

46% Oneens

Lees ook

Bewoner Haverstraat uit huis gehaald na gasluchtmelding

RAALTE – De politie heeft vanmorgen een verward overkomende bewoner van de Haverstraat in Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.