podium voor ponyclub heeten op galoppade

Leden van Ponyclub Heeten hebben heel wat podiumplaatsen binnengesleept tijdens de Galoppade (Overijssels kampioenschappen) in Wanneperveen.

Van de Heetense club deden twee viertallen mee. Het viertal met de jongste amazones en de kleinste pony’s werd Overijssels Kampioen in de klasse L – categorie ABC. Het viertal heeft zich geplaatst voor deelname aan de Hippiade (Nederlandse Kampioenschappen) in Ermelo op 29 augustus. Dit viertal bestond uit: Mirte Kogelman, Lara Hekking, Finet van Kooten en Fleur Kogelman. Het tweede viertal had stevige concurrentie en eindigde op een gedeelde vierde plaats in een veld van negen deelnemende viertallen.

Naast deze viertallen deden ook twee teams mee aan het onderdeel Verenigingskampioenschap. Hierbij wordt er door vier combinaties een dressuurproef verreden en door vier combinaties een springparcours afgelegd. De fouten gemaakt bij het springen worden verdubbeld en in mindering gebracht op de totaalscore van de dressuur. Team 1 werd derde in een deelnemersveld van achttien teams. Dit verenigingsteam bestond uit: Dressuur: Eline Karstanje, Maud Lokate, Wieke Tutert en Odile Kolkman. Springen: Lara Hekking, Lisa van Duuren, Machteld Bronkhorst en Iris Nijboer. Zeer waarschijnlijk mag het verenigingsteam ook de eer van Overijssel verdedigen op de Hippiade (Nederlandse Kampioenschappen). Definitief uitsluitsel hierover volgt dinsdag.

Naast de verenigingsonderdelen kwamen ook een flink aantal leden individueel aan de start in het dressuur of springen. Opvallende prestaties werden geleverd door: Bente Karstanje met Uniek – Reserve-kampioen in de dressuur klasse L2-categorie DE. Odile Kolkman met Marcha – derde prijs in de dressuur klasse B – categorie D. Beide amazones mogen Ponyclub Heeten vertegenwoordigen op de Hippiade.

Lara Hekking behaalde met Planteel’s Mona een hele mooie derde prijs in het B-springen categorie AB.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.