pec zwolle sc cambuur afgelast

De voetbalwedstrijd PEC Zwolle – SC Cambuur, die komende zaterdag om 18.30 uur gespeeld zou worden, gaat niet door. Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle heeft dat besluit genomen vanwege de aangekondigde politiestaking rond het duel. De burgemeester geeft aan het verbod te betreuren: “Maar zonder de noodzakelijke inzet van de politie kan ik niet instaan voor de openbare orde en veiligheid rond het duel.”

Meijer heeft in aanloop naar de eerste wedstrijd van seizoen 2015-2016 de politie gevraagd duidelijk te maken hoeveel politie-inzet rondom de voetbalwedstrijd nodig is en hoeveel agenten zaterdagavond beschikbaar zouden zijn tijdens de aangekondigde staking. Uit die analyse trekt Meijer nu de conclusie dat het niet verantwoord is de wedstrijd door te laten gaan.

Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle, laat op de clubwebsite weten: “Ook wij betreuren de afgelasting, maar de club steunt het besluit van de burgemeester. Als club waarborgen we de veiligheid binnen de stadionpoorten, gemeente en politie doen dit daarbuiten. Zoals reeds gezegd door de burgemeester kan deze veiligheid buiten het stadion niet gegarandeerd worden, waardoor de beslissing af te gelasten onvermijdelijk is.”

Nieuwe datum

De inzet van de gemeente en PEC Zwolle is om in samenspraak met de politie en de KNVB een nieuwe datum op zo kort mogelijke termijn te vinden voor de wedstrijd. Naar alle waarschijnlijk wordt de wedstrijd dinsdag- of woensdagavond aanstaande gespeeld. Reeds aangeschafte kaarten voor deze wedstrijd, blijven geldig. Gedetailleerde informatie over de kaartverkoop volgt spoedig.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.