pec zwolle raakt rienstra kwijt aan az

PEC Zwolle en AZ hebben een principeakkoord bereikt over de transfer van Ben Rienstra. De speler maakt per direct de overstap naar Alkmaar, mits hij door de medische keuring komt en de laatste formaliteiten worden afgerond. Rienstra keert met zijn overgang terug op het oude nest. Hij speelde tussen 2008 en 2010 al bij (de jeugd van) AZ, tot minuten in het eerste elftal kwam het nog niet.

In totaal speelde Rienstra 46 officiële duels voor PEC Zwolle. Dit seizoen kwam hij in alle drie de eredivisieduels in actie. Afgelopen zondag kroonde Rienstra zichzelf nog tot matchwinner, door de winnende treffer tegen FC Twente op het scorebord te schieten. PEC Zwolle beraadt zich over een eventuele opvolger van de middenvelder, waarbij het mogelijk Jan Wuytens van AZ is die de omgekeerde weg bewandelt. Op Twitter hopen de fans van PEC echter op de terugkeer van Matheusz Klich, tegenwoordig speler van FC Kaiserslautern.

Met het vertrek van Rienstra is PEC Zwolle het gehele middenveld van vorig jaar kwijt. Jesper Drost vertrok naar FC Groningen en ook Mustafa Saymak kan dit seizoen niet spelen. Hij was nagenoeg rond met AZ, toen een zware knieblessure roet in het eten gooide. Met Rienstra heeft AZ alsnog een middenvelder van PEC te pakken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.