pec wint in matig waterballet van de graafschap

Vol goede moed betraden beide ploegen om 19.30 uur het kletsnatte veld van De Vijverberg. Voor De Graafschap betekende het het eerste thuisduel op het hoogste Nederlandse niveau sinds 2012. PEC Zwolle zag de wedstrijd meer als een poetsdoek voor weggegeven winst tegen Cambuur van woensdagavond.

Maar in de eerste helft was bij beide ploegen weinig van die belangen terug te vinden. Er werd zeer matig gevoetbald in Doetinchem, waardoor pas in de 20ste minuut een eerste gevaarlijk momentje kon worden genoteerd; Lars Veldwijk schoot namens PEC van afstand rakelings naast.

Blessure Koolhof

Die kans deed zich overigens vijf minuten na het meest noemenswaardige moment van het eerste bedrijf voor. Na een kwartier spelen viel Dean Koolhof namelijk uit aan de kant van De Graafschap. De creatieve aanvaller greep naar zijn lies en moest met een brancard van het veld. Hij werd later overgebracht naar het ziekenhuis.

De rest van de eerste helft werd gevuld met moeizaam veldspel. Combineren bleek lastig door het vele water en een aantal schoten van afstand konden aan beide kanten geen potten breken. Met een 0-0 tussenstand zochten beide teams de kleedkamers op.

Daar waar een gelijke stand voor de thuisploeg nog niet zo’n gek uitgangspunt was, zag PEC Zwolle zich genoodzaakt het spelbeeld te veranderen. Dat was de ploeg van Ron Jans ook aan zijn stand verplicht. Gelukkig voor de PEC-aanhang duurde het wachten op de openingstreffer na rust niet lang.

Voorsprong

Vijf minuten na aanvang van de tweede 45 minuten waren de Zwollenaren via Wouter Marinus voor het eerst trefzeker. Een hoge steekpass van achteruit bleek, mede door het natte veld, bijzonder fraai aan te komen bij Sheraldo Becker. De rechtsbuiten zette laag voor en bereikte daarmee Marinus, die de bal voor het intikken had.

De openingstreffer betekende een last van de schouders van de Blauwvingers. Hoewel het spel nog allesbehalve swingend was, werd er wel degelijk beter gespeeld dan voor de rust. Dat betaalde zich tien minuten na de eerste goal uit in een tweede. Dit maal was het Bart van Hintum die met een hard schot doel trof. De bal, die was afgeslagen na een vrije trap, kwam lekker aanhobbelen en werd precies op het juiste moment geraakt door de wreef van de PEC-verdediger.

Blunder achterin

Waar PEC Zwolle eerder een marge van twee nog weggaf tegen SC Cambuur, bleek De Graafschap gebroken. De Superboeren waren niet in staat echt gevaarlijk te worden en bleken achterin kwetsbaar. Die kwetsbaarheid werd eens temeer duidelijk bij de 0-3. Thijs Bouma ging verschrikkelijk in de fout door een terugspeelbal volledig uit de richting te plaatsen. De bal ging langs zijn eigen doelman heen, waarna Sheraldo Becker er namens de bezoekers als de kippen bij was en simpel kon afronden.

In de slotfase probeerde De Graafschap nog wel een eretreffer te realiseren, maar het ontbrak aan stootkracht. Aan de kant van de Zwollenaren werd een goal van Lars Veldwijk nog onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Gezien de stand zorgde dit echter voor weinig commotie.

Met een 0-3 eindstand op het scorebord na het laatste fluitsignaal boekte PEC Zwolle zodoende zijn eerste competitiezege van het nieuwe seizoen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.