pec koploper na zege op twente

PEC Zwolle heeft de Overijsselse derby tegen FC Twente met 2-1 gewonnen. In een vermakelijke wedstrijd pakte PEC voor de tweede week op rij de volle buit, waardoor het na drie wedstrijden al op zeven punten staat. Daarmee is de ploeg van trainer Ron Jans in ieder geval tot 16.15 uur koploper van de Eredivisie. ‘Concurrenten’ Ajax en Feyenoord komen later op de dag in actie.

Het was, met name voor rust, niet best wat beide ploegen lieten zien in het IJsseldeltastadion. Voetballend ging er een boel mis en het grootste gevaar kwam dan ook uit standaardsituaties. Bruno Uvini van FC Twente was vanuit een vrije trap kansrijk, maar lag even later aan de basis van de openingstreffer van PEC. De centrumverdediger vloerde Wouter Marinus, waarna Kevin Blom niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Lars Veldwijk stuurde doelman Nick Marsman de verkeerde hoek in en maakte zijn eerste Eredivisietreffer.

Eerbetoon

Bijzonder was dat de 1-0 voor PEC precies viel op het moment dat het publiek Martin van Opstal herdacht. De PEC-supporter overleed op 6 augustus op 25-jarige leeftijd aan de spierziekte Duchenne. Aanvankelijk ging het verhaal dat de wedstrijd tijdelijk stilgelegd zou worden als eerbetoon, maar dat gebeurde niet.

In de tweede helft begon FC Twente uitstekend, binnen een minuut na rust stond het alweer 1-1. Hakim Ziyech schoot de bal hoog in de goal na een prima actie van Robert Schilder over de linkerflank. De Tukkers slaagden er niet in om druk te houden op het Zwolse doel en moesten al snel weer in de verdediging. Queensy Menig stuitte op doelman Marsman en Bart van Hintum poeierde maar net over.

Rienstra

De 2-1 hing al even in de lucht toen deze in de 63e minuut ook daadwerkelijk viel. Spits Veldwijk legde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied terug op Ben Rienstra, die met een geplaatst balletje zijn ploeg weer op voorsprong zette. PEC bleef aanvallen en ging op jacht naar een ruimere voorsprong. Ryan Thomas en Thomas Lam waren met fraaie pogingen dichtbij, maar mikten beiden net te hoog.

De beslissing viel niet en Twente bleef hopen op een goed resultaat. Bram van Polen haalde een bal met een spectaculaire omhaal van de lijn en later schoot Hakim Ziyech rakelings over. Invaller Jari Oosterwijk was met zijn eerste balcontact ook dichtbij de gelijkmaker, hij schoof de bal in het zijnet. In de extra tijd kroop PEC opnieuw door het oog van de naald toen Oosterwijk uit een hoekschop raak leek te koppen. De bal stuiterde echter voorlangs en de drie punten bleven in Zwolle.

Volgende week gaat PEC Zwolle op bezoek bij SC Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion wordt zaterdag om 19.45 uur afgetrapt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.