pearle raalte deelt gratis snapbands uit

Bij de Pearle in Raalte kun je vanaf deze week gratis snapbands halen. Dit is een reflecterende armband die zorgt voor meer zichtbaarheid in het verkeer. Dit is onderdeel van de campagne van Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens. Ze vragen weggebruikers extra waakzaam te zijn op schoolgaande kinderen, omdat kinderen het verkeer heel anders in schatten dan volwassenen.

Een ander onderdeel van de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen!’ is een verkeerslesbrief, speciaal gericht op het bevorderen van de zichtbaarheid van kinderen in het verkeer. Astrid van der Windt, projectleider Veilig Verkeer Nederland, en Herron van der Sluis, verkoopdirecteur van Pearle Opticiens, gaven de kinderen van groep 6 van Basisschool De Korenbloem te Raalte als eerste deze nieuwe les. Ook kregen alle kinderen een snapband. In heel Nederland deelt Pearle in totaal 100.000 snapbands uit.

Astrid van der Windt: ”Het is belangrijk dat iedereen die deelneemt aan het verkeer veilig is en zich veilig voelt. Nu de kinderen weer in grote groepen naar school gaan, is het belangrijk dat zowel de automobilist als de kinderen zich daarvan bewust zijn. Het lijkt een open deur maar heel veel verkeersellende is te voorkomen als automobilisten optimaal kunnen zien en kinderen goed zichtbaar zijn”.

Herron van der Sluis: “Goede zichtbaarheid is van levensbelang voor de veiligheid van kinderen in het verkeer. We geven daarom graag 100.000 snapbands weg. Verder hopen we dat de lesbrief die we samen met Veilig Verkeer Nederland hebben gemaakt ervoor zorgt dat zowel kinderen als hun ouders zich bewuster worden van het belang van goed zien in het verkeer.”

De snapbands zijn gratis af te halen bij Pearle zolang de voorraad strekt. Op staging2.pearle.nl/veiligopweg/backtoschool is de verkeerslesbrief (groep 4 – 6) en een knutselplaat voor de jongere kinderen te downloaden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.