paceshifters naar broekrock

De voetjes gaan weer van de vloer tijdens Broekrock op zaterdag 5 en zondag 6 september in de Hein en Diny Music hall aan de Reuveldsweg in Broekland. Ook dit jaar weet Broekrock iedereen weer te verrassen met grote namen. Op zaterdag warmen Wilhelmfreddie en Tricklebolt het publiek alvast op voor de afsluiter van de avond; de Paceshifters. LD50 viert de zondag haar twintigjarig bestaan met een speciaal optreden en The Minutes weten iedereen met hun oprechte muziek gelukkig te maken.

De Paceshifters zijn toch wel verreweg de grootste band die Salland heeft voortgebracht. Momenteel breken zij internationaal door en veroveren zij de wereld. Dit alternatieve rocktrio uit Wijhe trekt zich niks aan van lijstjes of van de gevestigde standaard. Perfect voor Broekrock dus. De Paceshifters hebben in 2009 al eens Broekrock afgetrapt en daarna is het alleen maar bergopwaarts gegaan. Paaspop, Pinkpop, Zwarte Cross en gespeeld als support-act bij Queens of the Stone Age, Triggerfinger en Therapy. Internatinaal stonden ze afgelopen jaar al in Canada, LA, het Exit festival in Servië en Woodstock festival in Polen. En dit jaar sluiten zij de zaterdagavond van Broekrock af.

Naast de Paceshifters kun je op zaterdagavond ook op de muziek van de bands Wilhelmfreddie en Tricklebolt een dansje wagen. Wilhelmfreddie; misschien een beetje vreemd en afwisselend met dan weer een örgeltie en een blazer erbij, speelt erg energiek, zijn een geniale gekte, maar vooral.. opwindend. Niet alledaagse muziek die ergens zweeft tussen postpunk en punkfunk. Tricklebolt daarentegen speelt fijne, op de jaren ’70 rock gebaseerde muziek, inclusief hammondorgel. Ze speelden al op Eurosonic, Stoppelhaene en ga zo maar door. En nu dus ook op Broekrock. Tricklebolt maakt Engelstalige rockmuziek met als grote inspiratiebronnen Led Zeppelin, Black Sabbath en DeepPurple.

Zondag

De zondag start met de band LD50. De oplettende Broekrocker zal het niet ontgaan zijn. Heel zeker weten we het ook niet meer, maar met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stonden ze ook al op de allereerste Broekrock. Ze hebben er vaker gestaan en zorgen er altijd voor dat de bezoekers het stoerste uit zichzelf halen. En, dit jaar vieren ze hun twintigjarig bestaan op Broekrock. Give them a big hand, give it up for LD50.

Na LD50 zal de Ierse band The Minutes het publiek verrassen. Ja, weer gaat Broekrock internationaal. Ze hebben al gespeeld met bands als Flogging Molly, The Strokes, Supergrass en Black Rebel Motorcycle Club. Ze spelen rock met een vinnig randje; oprechte muziek waar je alleen maar gelukkig van wordt.

Met niet alleen muziek, maar ook veel leuke acts onderscheidt Broekrock zich van andere festivals in deze omgeving. In de ‘Live in the Living’ zijn er door het weekend heen weer verschillende acts te zien. De programmering, evenals het DJ-programma, is nog in volle gang. Houd de komende tijd de (social) media dus in gaten.

Gratis

En dit alles natuurlijk met gratis entree. Kijk voor meer informatie op staging2.broekrock.nl. En bekijk ook de video ‘Broekrock the moevie’ die vorig jaar, misschien wel samen met jullie, is gemaakt. Daarnaast gaat er in samenwerking met het Burgerweeshuis een busje (voor weinig) vanuit Deventer naar Broekrock en weer terug.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.