open tuin het gaagel heino uitgebreid

De eerste dag van de OpenTuin-cyclus van Het Gaagel in Heino is een overtuigend succes geworden. Ondanks de tropische warmte van afgelopen donderdag namen veel tuinliefhebbers een kijkje in de tuin aan de Raalterstraat. Vanwege deze grote animo is besloten het aanbod verder uit te breiden met een expositie van keramiek van Magda van den Broek. Daarnaast is er doorlopend gelegenheid om nader kennis te maken met de werking van de robot(gras)maaier.

Magda van den Broek (Heino) wil zichzelf nog geen keramiste noemen, maar intussen maakt ze wel opmerkelijke werkstukken van keramiek, variërend van vazen, tot draken en kameleons. Een deel van haar werk zal ze de komende donderdagen (13, 20 en 27 augustus) exposeren in Het Gaagel. Eerder dit jaar nam ze deel aan het evenement Kunst-in-en-om Heino.

Tijdens de eerste opentuin was er ook veel belangstelling voor de werking van de robotmaaier. “Kan één maaier de hele tuin bijhouden? Ook rondom de vijver en tussen de eikenbomen? Stoot hij niet tegen de boom aan? Rijdt ie niet ín de vijver?”, waren veel gestelde vragen. Vandaar dat hier de komende weken extra informatie over wordt gegeven. De inzet van de robotmaaier is immers één van opties om het tuinonderhoud terug te dringen.

Het programma wordt verder aangevuld met een stand met toepasselijke zeep/tuingeurtjes. De volgende Open Tuin van het Gaagel is op de donderdag 13, 20 en 27 augustus, van 10 tot 16 uur. Het adres: Raalterstraat 5, Heino. De tuin is toegankelijk voor rolstoelen.

Lees hier meer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.