oogstgave wordt extra beloond

De Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Raalte heeft voor de Sallandse oogstgave dit jaar een landbouwproject in het Vanni district, in het noorden van Sri Lanka uitgekozen. De Raalter stichting Havonos (Hart voor noord oost Sri Lanka) werkt in dit verwoeste gebied. Ze hebben een aanvraag ingediend bij de Wilde Ganzen voor financiële ondersteuning van dit landbouwproject. De Wilde Ganzen heeft dit project goed gekeurd, met als gevolg een extra beloning voor de opbrengst van de oogstgave.

Van de grond af aan

In de Vanni heeft in 2009 het slotoffensief plaats gevonden van de burgeroorlog. Mensen die getraumatiseerd uit de vluchtelingenkampen terugkeerden naar hun woongebied, ontdekten dat alles wat zij ooit bezaten verwoest was. De naam van het Stöppelhaene-project ‘Van de grond af aan’ geeft letterlijk en figuurlijk weer wat er gaande is, namelijk vanaf de grond weer opbouwen van een nieuwe toekomst. Havonos werkt nauw samen met de partnerorganisatie Oblates of Mary Immaculate (OMI) in Jaffna. Samen hebben zij in de afgelopen jaren al veel projecten opgezet (zie staging2.havonos.nl)

Het tijdens Stöppelhaene ingezamelde geld gebruikt OMI om weduwvrouwen een bestaanszekerheid te geven. De gezinnen van de weduwvrouwen krijgen de beschikking over een koe, een aantal geiten of een toom kippen. In combinatie met de aanschaf van waterpompen, gereedschap, en van zaai- en pootgoed wordt niet alleen tegemoet gekomen aan de eigen voedselvoorziening. Door verkoop van de producten genereren ze meteen een inkomen.

In dit proces kan de opbrengst van de oogstgave 2015 een grote steen bijdragen. Heel concreet betekent dit: hoe hoger het ingezamelde bedrag, hoe meer Wilde Ganzen er bij doet, want zij verhogen de opbrengst met 50%. Zo kunnen wij met elkaar nog meer gezinnen ondersteunen, die meteen perspectief krijgen op een duurzame toekomst. Een lichtpuntje in een omgeving waar het verleden nog zwaar op hen drukt en in levens die dagelijks getuigen van gebrokenheid en verdriet. De Sallandse bevolking kan tijdens de Stöppelhaene compassie en gulheid tonen.

Met de oogstgave kan een gekwetst volk op het eiland Sri Lanka “van de grond af aan” het leven weer oppakken. En gloort er weer een toekomstperspectief aan de horizon.

Tijdens de Stöppelhaene zal Pastor Paul uit Sri Lanka aanwezig zijn en tijdens verschillende evenementen zijn medewerking verlenen.

Naast de deurcollecties kan geld worden gestort op: ‘Oogstgave’, bankrekeningnummer: NL45RABO0142967157.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.