normaal op grote schermen westdorplaan

Langzaam maar zeker druppelen de veiligheidsmaatregelen rondom het laatste gratis Normaal-concert binnen. Dat concert is tijdens Stöppelhaene en het is op wat concerten met entree na, het eind van de Veldtochten van de Achterhoekers. Om het publiek een alternatief te geven als het op de Domineeskamp vol is, komen er naar verluid grote schermen op het terrein tegenover het oude postkantoor aan de Westdorplaan.

Eerder meldden we al dat er achter de schermen koortsachtig aan veiligheidsscernario’s gewerkt wordt. Waarschuwingsborden aan de grenzen van Raalte voor als het vol is, extra sluizen voor hulpdiensten, een voetbalteam uit Dalfsen dat de ordebewaking gaat helpen, dat soort dingen. Organisatie, gemeente en politie zijn nog niet uit de precieze uitvoering van de maatregelen, maar dat ze zich op een massale toeloop voorbereiden is wel duidelijk.

De Raalter horeca probeert ook een graantje mee te pikken van de toeloop van al die veel bierdrinkende mensen. Zij willen graag grote schermen in het centrum van Raalte plaatsen. Als het dan vol is op de Domineeskamp, hoeft het publiek niet naar een ander groot maar verder leeg terrein, ze kunnen ook het centrum in. Of die schermen er komen, is nog onderdeel van de gesprekken.

Intussen kun je ook nog meedoen aan de actie Normaal een afscheidscadeau aan te bieden. Beantwoord de vraag ‘Wat is Normaal’ via deze link.

Meer foto's