Home / archiefcentraal / nieuwe site maakt app overbodig

nieuwe site maakt app overbodig

Salland Centraal staat op het punt over te stappen op een nieuw besturingssysteem voor haar site. Die nieuwe site kan meteen gebruikt worden als app. De oude app is daarom uit de lucht.

We hopen volgende week de definitieve overstap naar het nieuwe besturingssysteem te maken. Vorige week zijn diverse tests uitgevoerd.

Met de oude app had je Salland Centraal met één klik onder duimbereik. Dat kan straks met de nieuwe site ook. Maar dan moet je wel even zelf een icoontje op jouw startpagina (op sommige telefoons heet dat bureaublad) toveren. Dat kan vrij simpel door op je smartphone naar www.sallandcentraal te gaan, en via de menuknop de optie ‘vastmaken aan startpagina’ te kiezen. Je kunt ons natuurlijk ook bij ‘favorieten’ zetten of via de browser zoeken.

De vernieuwde site is zo ingericht dat je geen app meer nodig hebt. De site is, zoals dat in ict-taal heet, responsive. Dat betekent dat hij zich aanpast aan de computer waarop je hem opent. Sallandcentraal.nl ziet er dan op een desktop of laptop anders uit dan op een tablet. Als je de site op een smartphone bekijkt, gedraagt hij zich gelijk als een app.

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.