nieuwe kunst bij virtueel museum salland

staging2.virtueelmuseumsalland.nl laat veel nieuw werk zien op haar museumsite. Zo zijn er zes nieuwe exposities van artiesten en kunstenaars. Is VMS ook sociaal betrokken en exposeert werken van bijvoorbeeld Aventurijn of ArtLab van de Horsthoeve.

In de categorie individuele exposities heeft fysiotherapeut Gerard Jonkman nieuw werk te tonen: fotografie in spetterende kleuren en strak gestileerd. Architectuur is een belangrijke inspiratiebron. Ook Anneke Schep toont hier haar ritmische collages in gemengde technieken.

Patricia Vreugdenhil is ‘begeistert’ schilderes in haar vrije tijd, zij is gefascineerd door ogen. Zij vult de rubriek ‘Het spotlicht op’ in. Voor ‘Jong talent’ is Anna Sikkes uitverkoren, zij heeft een fascinatie voor vreemde verlaten oorden en dat levert bijzondere illustraties op. Haar tekeningen zijn verfijnd, gedetailleerd en vol avonturen.

Bij de groepsexposities is ArtLab nieuw aangetreden, een creatieve activiteit in het atelier voor kleinschalige dagbesteding voor mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel). De ArtLab deelnemers hebben kunstzinnig talent. Samen op onderzoek gaan en verwondering toelaten zijn de basis voor een scala aan nieuwe mogelijkheden.

De keuze van.. wordt ingevuld door Hans Groen, componist van beroep. Het is dan ook niet vreemd van hem te horen dat hij kijkt naar kunst net als naar muziek, naar de meerdere “lagen” naar diepgang. Laat je verrassen door zijn keuze.

Een belangrijke ontwikkeling voor VMS is de samenwerking met ’t SAL, kunstkring uit Olst-Wijhe. Deze kunstenaars wisselen elkaar af gedurende het jaar. Harry Ravers, autonoom grafisch kunstenaar, bijt ’t spits af met robuuste glaskunst en sieraden.

Meer foto's