mooie tweede dag luttenbergs feest

Tijdens de tweede dag van het Luttenbergs Feest stonden er een paar nieuwe onderdelen op het programma, waar veel mensen op af kwamen.

‘s Ochtends verzamelden de 55+ers zich om samen koffie te drinken en daarna jeu de boules te spelen. De organisatie had gezorgd voor een ‘foekloze’ kunststofbaan, waarop de ballen goed rolden. Winnaar bij het jeu de boules werden Marie Schoot Uiterkamp (dames) en Theo Veldkamp (heren) die zijn titel kon houden.

Jos van Dam wist tijdens het vogelgooien de houten vogel met een knuppel van zijn paal te gooien. Jos mag zich nu een jaar lang prins van het Luttenbergs Feest noemen. Elk jaar komen er bij dit onderdeel weer nieuwe deelnemers bij, zowel heren als dames.

Kinderen konden zich uitleven in een grote berg zand waarin badeentjes verstopt zaten. Eentje gevonden? Prijsje verdiend! Naast het schatgraven kon de Luttenbergse jeugd zich uitleven op een heuse wipe-out baan en klimwand.

Het middagprogramma stond in het teken van twee nieuwe onderdelen met een historisch tintje. Het kussengevecht kwam terug na een aantal jaar weggeweest te zijn. Over het feestterrein klonk het ‘pets’ ‘pats’ van de kussens die tegen de blote bovenlichamen aangeslagen werden. Trotse winnaar werd Marc Simons. Na het kussengevecht stond dondert de berg af op het programma. Van een grote schans fietsten de deelnemers over een baan met verschillende hindernissen. Met name de waterbak zorgde voor grote hilariteit. Nick Vegterlo (alias sjekkie) heeft de eer om zichzelf eerste winnaar van dit nieuwe onderdeel te noemen.

‘s Avonds was het genieten op de tribune van de avondshow. Circus in Luttenberg met ‘vreemde gasten’. Kinderen werden uitgenodigd om deel te nemen aan de show. Op deze wijze werd het een interactieve circusvoorstelling. In de feesttent liet Bökkers het stro en bier weer rijkelijk vliegen in de tent.

Vandaag gaat het feest verder met de kalverkeuring, het schminken en knutselen voor de kleintjes, pannavoetbal, het kratstapelen en gatgraven. In de avonduren zijn er niet één maar twee voorstellingen, namelijk het dansbare rock en roll demo team en de sterkste man show met Wout Zeilstra. In de feesttenten treden vervolgens JetSet en Imitallica op.

Zie ook staging2.luttenbergsfeest.nl

Programma:

9:30 Agrarische ochtend: Kalverkeuring

9:30 Schminken voor de kleintjes.

10:00 Sweet entertainment: Met je koksmuts op de mooiste zoete knutsels maken!

11:00 Panna toernooi voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar

11:00 Kermis open

13:30 Kratstapelen: Welk 18+ team bouwt de hoogste toren?

14:30 Gatgraven om de gouden schop!

19:30 Rock & Roll: The 60’s, vetkuiven & petticoats

20:00 Wout Zeilstra: de sterkste man! Spieren als kabeltouwen!

21:00 Jetset speelt in de feesttent,

DJ Tjallink staat achter de draaitafels

21:00 Imitallica speelt in de kroegtent, met ondersteuning van DJ Raymond Veldmate.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.