Home / archiefcentraal / mogelijk wielerprofcriterium naar raalte

mogelijk wielerprofcriterium naar raalte

Naar alle waarschijnlijkheid krijgt Raalte volgend jaar, vlak naar de Tour de France, een profcriterium. De Stentor meldt dat Simone Chapel het voor elkaar heeft gekregen een datum (3 augustus) te reserveren bij de KNWU en een enthousiast bestuur samen te stellen. Alleen de gemeente Raalte zou nog moeten instemmen met het plan.

Chapel vertelt tegenover de krant dat burgemeester Dadema en wethouder Wagenmans enthousiast zijn over het idee. Zelf ziet ze het als een eerbetoon aan haar vader, die veel heeft betekent voor de sport, onder meer als Tour-verslaggever bij NOS Langs de Lijn.

De organisatie bestaat naast Chapel uit Lars van Schooten (Rohda 1 en kenner van sportmanagement), Joost Meijerink (Leeren Lampe) en Leon Alferink (Neuf). Samen willen ze de coereurs dwars door het Raalter centrum laten fietsen.

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.