leon de kogel nieuwe nummer 9 van eagles

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met een nieuwe spits. Leon de Kogel wordt de nieuwe nummer 9 van de Deventer club. De 23-jarige aanvalsleider komt over van FC Utrecht en tekent voor twee jaar bij Go Ahead Eagles.

Twee weken geleden werd De Kogel al getest door Go Ahead Eagles. In het duel met Helmond Sport, dat overigens werd gestaakt door weersomstandigheden, maakte de spits een goede indruk en dat levert hem nu een contract op. De Kogel debuteerde voor FC Utrecht in het betaalde voetbal en speelde vervolgens bij VVV Venlo en Almere City.

Leon de Kogel zet nu dus zijn carrière voort in Deventer. Op de clubsite legt de Houtenaar zijn keuze voor Go Ahead Eagles uit. “Gelijk toen ik hoorde dat Go Ahead Eagles interesse had, kreeg ik daar een goed gevoel bij”, vertelt hij. “Het is een echte volksclub, wat ik natuurlijk ook gewend ben bij FC Utrecht. Dat past heel erg bij mij. Ik ben een jongen die alles geeft, behalve op.”

De Kogel vervolgt: “Natuurlijk heb ik ook inlichtingen ingewonnen bij de jongens die ik al kende vanuit Utrecht: Randy Wolters, Kenny Teijsse, Erik Cummins en Bart Vriends. Met Randy heb ik ook bij VVV-Venlo gespeeld. Zij waren allemaal zo enthousiast over de club en vertelden over de fanatieke achterban. Ik ben ook vorige week een kijkje wezen nemen aan de Vetkampstraat. Poeh, wat zit dat er goed uit, hé. Lijkt me zo mooi als het stadion straks gevuld is met de supporters. Ik kan echt niet wachten.”

De spits omschrijft zichzelf vervolgens als een echte targetman. “Ja, ik ben balvast. Het team kan het spel via mij verplaatsen. Daarnaast ben ik wel een speler die voor zijn doelpunten staat.”

Adrie Steenbergen, RVC-lid Technische Zaken, laat weten dat dit precies het type spits is dat Go Ahead Eagles zocht. “Na de proefperiode zijn we de besprekingen dan ook meteen begonnen. Het heeft iets langer geduurd, doordat we nu natuurlijk met drie partijen te maken hadden: wij, Leon en FC Utrecht. We zijn heel blij dat we er dit weekend uit zijn gekomen en staan net als Leon te popelen ‘m in het rood-geel te zien.”

De kogel begint direct met trainen bij Go Ahead Eagles, want maandag 10 augustus staat het eerste competitieduel tegen Jong PSV al op het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.