kwaliteit zwemwater groot salland goed

Altijd actueel zwemadvies: website en app

Om snel en eenvoudig te kunnen zien waar de waterkwaliteit goed is en je gerust een duik kunt nemen, is de website staging2.zwemwater.nl opgezet. Deze kaart wordt á la minute bijgewerkt wanneer er nieuwe situaties ontstaan. De kwaliteit van zwemwater kan in een warme periode snel veranderen. De kans op bijvoorbeeld blauwalg of botulisme neemt toe en dat kan zwemmers (ernstige) gezondheidsklachten opleveren. Zomaar een zwemplas inspringen is dus niet verstandig.

De waterschappen lanceerden al eerder de Zwemwater App, met daarin actuele gegevens van 800 zwemlocaties. Hier vind je naast de plekken waar gezwommen kan worden ook informatie over het aantal parkeerplaatsen, de bereikbaarheid en de aanwezigheid van horecagelegenheden.

Waarop wordt onderzocht?

De zwemplaatsen waarvan Groot Salland de waterkwaliteit controleert zijn door de provincie Overijssel aangewezen als officiële open zwemwateren. Daarom worden deze locaties regelmatig door het waterschap onderzocht. De waterkwaliteit moet bacteriologisch voldoen aan wettelijke normen. Daarnaast wordt er onder meer gelet op troebelheid, geur, kleur en zuurgraad van het water. Ook is het belangrijk dat er geen verontreiniging met olie, vuil of ongewenste bacteriën voorkomt én wordt nauwlettend de aanwezigheid van blauwalgen in de gaten gehouden.

Officiële zwemplassen

Het waterschap adviseert alleen in die wateren te zwemmen die door de provincie zijn aangewezen als officiële open zwemwateren. In het gebied van het Waterschap Groot Salland zijn dit de Wythmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas in Zwolle, De Zwarte Dennen in IJhorst, Heidepark in Lemelerveld en kolkbad De Lange Kolk in Den Nul. Daarnaast zijn er semi-openbare zwemplassen, alleen toegankelijk voor gasten of bewoners van het betreffende park. Dit zijn de zwemplas op camping Heino, de zwemvijver op bungalowpark Reggewold, de zwemplassen op camping Hellendoorn, de zwemplas bij camping Roggebotsluis en het Summercamp in Heino.

Voor vragen, klachten of informatie kan contact worden opgenomen met de zwemwatertelefoon van de provincie Overijssel, 038 – 42 52 423.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.