juf thea 40 jaar voor de klas in marienheem

Thea Kiekebosch is vandaag in het zonnetje gezet bij de Antoniusschool in Mariënheem omdat ze jaar 40 jaar in dienst is. De wereldwandelaar kwam langs en aangezien Thea wereldberoemd is in Mariënheem en hele generaties heeft opgevoed, vond het de school het leuk om haar nog eens extra te verwennen. In de zomer kreeg ze al van veel leerlingen een kaartje om haar te feliciteren en kreeg ze bloemen en taart op school.

Om precies te zijn was 1 augustus het jubileum, ‘‘want vroeger werd je per 1 augustus aangenomen’’, vertelt Thea. Zo lang in dienst is natuurlijk bijzonder, maar Thea blijft er nuchter onder: ‘‘Het is ook gewoon een baan en ik krijg er voor betaald. Ik doe het nog steeds met net zoveel plezier als aan het begin’’.

Dat begin was in de tijd dat er nog klassen waren. ‘‘Ik ging ’s middags op de thee bij de directeur en werd die middag ook aangenomen. Ik stond toen voor de tweede klas, maar eigenlijk wilden ze me daar niet hebben, omdat ik niet zo goed kon zingen. En dat kan ik nog steeds niet!’’

Ze heeft er wel eens aan gedacht of ze misschien ergens anders een uitdaging moet zoeken. ‘‘Toch heb ik dat nooit gedaan, want ik heb voor veel verschillende klassen gestaan, veel verschillende leerkrachten gezien, waar je weer van alles van leert, en ook veel buiten het lesgeven om gedaan. Zo voelt het niet of ik al 40 jaar dezelfde baan heb.’’

Natuurlijk heeft Thea wel haar favoriete bezigheden. ‘‘Ik houd van voorlezen en van dialect spreken met ouders en af en toe ook met kinderen. Ook vind ik het leuk om voor kinderen te zorgen die extra zorg nodig hebben.’’

In zoveel jaren en zoveel leerlingen zijn er vast heel veel mooie verhalen te vertellen. Wij zijn benieuwd naar die verhalen. Heb je bij Thea in de klas gezeten en heb je een mooi verhaal te vertellen over haar of iets wat er in de klas gebeurde? Laat het ons weten via een reactie onder dit bericht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.