jihadi victor droste heeft begrip voor aanslag

Jihadstrijder Victor Droste uit Heeten heeft begrip voor de aanslag die gisteren in de Thalys is gepleegd. In de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Parijs verijdelden twee Amerikaanse militairen een aanslag. RTV Oost sprak zaterdag met de jihadist.

Droste meent dat het om een islamitische terreuraanslag gaat en laat vanuit Syrië weten dat dit blijft voorkomen, zolang westerlingen in ‘hun’ gebieden zitten. De 27-jarige Droste vertrok in 2013 uit Nederland naar Syrië om daar te gaan vechten in de jihad.

Wilders en Islam

Hij zegt door politicus Geert Wilders in aanraking te zijn gekomen met de islam en uiteindelijk moslim te zijn geworden. “De opkomst van Wilders heeft ervoor gezorgd dat ik mij ben gaan verdiepen in de islam. Hoe kon zo’n sukkel met knullige oneliners nou zo populair worden? Hij sprak volgens velen de taal van het volk. Was Nederland dan zo ver gezonken, dacht ik vaak,” vertelt Droste.

Aanslagen

De jihadstrijder denkt dat Nederland niet bang hoeft te zijn voor aanslagen.”Maar ik hoop dat ze toch eens gaan nadenken waarom moslims soms aanslagen plegen in het westen. Dit zijn geen acties, dit zijn reacties.”

Overigens is Droste niet van plan om terug te komen naar Nederland, hoewel hij wel terug zou kunnen komen. “De reis hoeft niet zo’n probleem te zijn, maar de aankomst op Schiphol zal een angstig moment worden.” Daarmee doelt hij op de arrestatie die hem daar waarschijnlijk te wachten staat.

‘Heb mijn paspoort nog’

“Jihad verlaten is een erg grote zonde in de islam, maar zorgt er niet voor dat je afvallig wordt,” aldus Droste. “Ook heb ik mijn paspoort nog en heeft geen van mijn leiders mij ooit gevraagd die in te leveren. Het zijn net mensen…”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.