internationaal programma keltisch festival wijhe

Het Keltisch Festival Wijhe, een vast onderdeel van de Wiejese Diekdaegen, kent op zaterdag 5 september een gevarieerd muziekprogramma. Daarnaast wordt er onder andere Ierse dans gedemonstreerd door de Ierse dansgroep Kyra, die in 2005 werd opgericht door een aantal dansers van de Redmond School of Irish Dancing.

Kyra heeft nog steeds nauwe contacten met de school. Zo is een groot deel van de Ceili groep van de Redmond School, die deelneemt aan de wereldkampioenschappen, lid van Kyra. De groep bestaat uit enthousiaste dansers tussen de 14 en 30 jaar. Alle dansers doen mee of hebben meegedaan aan wedstrijden op Europees niveau en hebben meegewerkt aan diverse televisieprogramma’s. Onder professionele begeleiding en door middel van wekelijkse oefenavonden weten ze de Ierse dans en muziek tot een waar feest te maken.

Op het podium zijn muzikale optredens door de Assassenachs, The Bradley Binch en Raglan Roadworks. De Assassenachs is een in 1998 opgerichte folktrio bestaande uit twee Schotten (die overigens verblijven in het noorden van Nederland) en één Groninger. Met hun mix van traditionele Keltische nummers in een eigentijds jasje (zonder daarbij te veel aan authenticiteit in te boeten) en het zelfgeschreven singer-songwriter repertoire van Steve Dewar, weten ze al bijna twee decennia een zeer gevarieerd publiek te vermaken. Bij elk optreden ligt de nadruk op de passie voor hun dan weer gevoelige, dan weer opzwepende muziek.

De Ierse band The Bradley Bunch brengt een swingend programma met een mix van levendige folk en ballades met een geheel eigen sound. Sharon Bradley (lead zangeres en gitarist), geboren in het Ierse Buncrana, heeft aan de band haar naam gegeven. Samen met Jimmy Ellis (viool), Dick Hoppe (bas en zang) en Hendrik Jan Teerink (mandoline, bouzouki, banjo) speelt zij traditionele en hedendaagse Ierse muziek.

Raglan Roadworks zal het muzikale deel van het festival afsluiten. Vorig jaar vielen zij op het laatste moment in en dit jaar staan ze als hoofdact op het podium. Raglan Roadworks is een nederlandse band ontstaan uit de populaire Ierse folkband Cloggy Dew en speelt hoofdzakelijk Ierse en Schotse folk in een upbeat tempo en een (bijna) traditionele en energievolle stijl wat helemaal past bij dit Wijhes Festival. Bandleden zijn Derrick Rake (Vocals, Guitar), Jan “Dreadlock Johnny” Liket (Squeezebox) en Sam “The Bruiser” Bruijs (Drums, Percussion).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.