Home / archiefcentraal / imkers aan het werk op de sprengenberg

imkers aan het werk op de sprengenberg

Op zondag 6 september zijn imkers aan het werk in de bijenstal op de Sprengenberg. Tussen 14.00 en 16.00 uur vertellen ze over de honingbij, de wilde bij, bijenhotel en werksters. Ook slingeren ze honing. De demonstratie is gratis en voor de honingliefhebbers is er honing te koop.

Koningin, werksters, bijenhotel, bijen die graven; de bijenwereld is een fascinerende wereld. De imkers in de bijenstal hebben een passie voor hun werk en vertellen er graag over. Dit is dé gelegenheid om een ‘kijkje in de keuken’ te nemen.

Bijen broodnodig

Bijenvolken hebben het moeilijk. Door bestrijdingsmiddelen, ziektes en minder voedselplanten is er veel sterfte. Maar bijen zijn broodnodig. Een groot deel van ons voedsel en kleding is afhankelijk van bestuiving door bijen. Geen fruit, geen katoen voor kleding zonder bestuiving.

Kom op 6 september een kijkje nemen bij de imkers in Haarle. De stal staat tegenover de parkeerplaats van informatieschuur De Pas aan de Molenweg 2 in Haarle.

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.