honderden fotos van oud raalte bij de berk

Kantoorgebouw De Berk hangt dit jaar een nog groter spandoek op tijdens Stöppelhaene. Op het doek staan honderden foto’s van oud Raalte tijdens Stöppelhaene. De Burgemeester Kerssemakersstraat in Raalte doet elk jaar tijdens Stöppelhaene mee met de straatversiering. Kantoorgebouw de Berk haakte daar vorig jaar op in met een spandoek. Ondanks de bescheiden afmeting trok het doek elke dag veel bezoekers. Daarom komt er dit jaar een doek bij van 1.80 x 10 meter. Goed voor enkele honderden foto’s van vroeger.

,,Ons gebouw ligt nogal ver naar achteren. En het was voor onze gebruikers van de kantoor-units niet goed te doen om in te haken op de versiering die de straatbewoners aanbrengen. En we hebben wel het gevoel dat we bij die straat horen. Daarom hebben we vorig jaar een spandoek geplaatst met historische beelden van Stöppelhaene. De interesse daarvoor was boven verwachting groot. Bewoners uit de BK-straat kwamen kijken. Maar ook bewoners van Angeli Custodes. Mensen die hun auto parkeren aan de rand van het centrum lopen vaak via deze straat richting het centrum. En ook daarvan bleven velen een tijdje staan kijken naar die oude opnames’’.

Om het doek voor dit jaar vol te krijgen (1.80 x 10 meter, ruimte voor zo’n 600 foto’s) klopte hij aan bij vrienden en bekenden, veelal ook bij bedrijven. Hij vroeg zijn contacten om met spoed enkele foto’s af te leveren bij zijn kantoor zodat het doek goed gevuld kon worden.

‘‘Dat liep meteen storm. Ik vroeg om enkele foto’s maar het effect was dat er soms complete foto-albums ingeleverd werden. Teveel zelfs om allemaal te gebruiken maar het levert wel een reserve op voor een aanvulling voor komende jaren. De onderwerpen zijn zeer divers. Bedrijven, personen, straatbeelden, evenementen en feesten. Een mooie mix aan beelden. En het gros is in die zin uniek dat ze wellicht voor de eerste keer te zien zijn. Veel mensen die aanleverden openden voor het eerst hun privé-collecties’’.

De doeken vol foto’s zijn vanaf maandag te zien, ontwerp en realisatie WebShade.nl. Om iedereen ruimte te geven blijft het parkeerterrein voor bij de Berk vrij van auto’s. ‘‘De gebruikers van de kantoor-units parkeren deze week elders. Dus volop ruimte om veel mensen aan te kunnen. Behalve dat er foto’s op spandoeken te zien zijn draaien we op een tv-scherm dat kort achter het raam staat ook nog een doorlopende presentatie af met oude foto’s. die draait overdag maar ook ’s avonds’’.

Met de plaatsing van de doeken met historische foto’s wil hij zeker ook laten zien dat De Berk onderdeel van de burgemeester Kerssemakersstraat is. ‘‘Het merendeel van de BK-straat bestaat uit woonhuizen. Wij zijn nog vrij nieuw hier, maar met dit initiatief tonen we in elk geval dat we ons niet onttrekken aan initiatieven die ontplooid worden vanuit deze straat. En het voelt gewoon goed als je ziet dat mensen genieten bij het zien van al die oude beelden’’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.