hattrick voor mooist versierde pimpernel

“Een topprestatie”, zo noemt Jolanda Bannink van de Commissie Verlichting & Versiering het. “Want onze wisselbeker, een metalen haan, komt eigenlijk elk jaar weer terug.” Nu is dat wel even anders, want wanneer een straat drie keer achtereen wint, mag het de beker houden. Dat is zeker de laatste 20 jaar niet voorgekomen.

Extra bijzonder is dat dit ook pas het derde jaar is dat de Pimpernel überhaupt meedoet met de wedstrijd. Het eerste jaar (2013) hadden ze als thema ‘Em veurstellen..’. Dat bestond uit een rondje in de straat waar elk gezin zich voorstelde doormiddel van panelen die ze in de tuinen hadden staan.

Die ludieke versiering werd in 2014 opgevolgd met het thema ‘In ons stroatie heb wiele meer dan een proatie’. Dit jaar kwamen de bewoners fraai uit de hoek met ‘Wule doet met, noe bint ule veur Sri Lanka an zet’. Hierbij hebben ze een sponsorloop gehouden en geld ingezameld voor het goede doel.

“Het is een straat die zich vol enthousiasme inzet voor de versiering en ze hebben gemerkt dat door mee te doen er in de straat een stuk beter contact is met elkaar. Het samen oppakken van zaken brengt saamhorigheid”, aldus Jolanda. “En voor ons is het altijd een gezellige straat met de prijsuitreiking; het podium stroomde weer vol met alle bewoners van de straat en er werd een goed feestje gebouwd!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.