go ahead eagles begint met valse start

Go Ahead Eagles heeft in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016 direct duur puntverlies geleden. Op bezoek bij Jong PSV werd met 1-0 verloren door een doelpunt van Rommens. Een valse start van de degradant in de Jupiler League die op bezoek bij een jeugdploeg de weg naar voren wel heel erg moeizaam leek te vinden.

Er viel weinig te beleven in het Philips Stadion. Het vakantiegevoel overheerste op de maandagavond in augustus. Vreemd was dat overigens niet. Schoolkinderen en andere vakantiegangers zorgden er voor dat er nog een klein groepje thuispubliek aanwezig was, in het normaliter nog minder gevulde stadion bij wedstrijden van de beloften. Het uitvak was wel goed gevuld, maar werd in een leeg stadion weggestopt in de tweede ring, waardoor het duel nog sfeerlozer werd.

De spelers van Go Ahead Eagles leken ook nog in de vakantiemodus te zitten. De ploeg nam niet het initiatief en het navigatiesysteem van het team was duidelijk niet ingesteld op de weg vooruit. PSV werd dan ook voor het eerst gevaarlijk en direct lag de bal achter doelman Erik Cummins. Een doodsimpele verre inworp werd door de Deventenaren toegestaan, evenals het doorkoppen van de bal, waarna de vrijstaande Rommens de bal hard tegen het net kon knallen.

Go Ahead Eagles leek niet te zijn wakker geschud door de openingstreffer. Op een kopballetje van Sander Duits na werd er namelijk niets gecreëerd. De tweede tegenslag van de wedstrijd moest daarentegen wel verwerkt worden. Wolters moest met een blessure de strijd staken en werd vervangen door Alex Schalk. Met Schalk binnen de lijnen veranderde er weinig aan het spelbeeld, waardoor de rust werd bereikt met een 1-0 tussenstand.

Hoewel Jong PSV – Go Ahead Eagles op het programma stond, was de thuisploeg de meest volwassen ploeg op het veld. Ook in de tweede helft werd Go Ahead Eagles de wil opgelegd. Vooral het middenveld leek een vleugje creativiteit thuis te hebben gelaten, waardoor het allemaal wel erg voorspelbaar werd. Spits Leon de Kogel moest vervolgens als tweede Eagle opgeven met een blessure. Teije ten Den kwam hem vervangen.

Elvio van Overbeek was in de tweede helft het dichtst bij een treffer, maar zijn schot werd tegengehouden. In het restant van de wedstrijd probeerden de rood-gelen nog wel de gelijkmaker te forceren, maar de echte overtuiging ontbrak.

Een valse start is waar de eerste wedstrijd in de Jupiler League van Go Ahead Eagles in eindigde. Aanstaande zondag wordt in de vernieuwde Adelaarshorst de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.