Home / archiefcentraal / gezond eten uit salland in uitzending rtl4

gezond eten uit salland in uitzending rtl4

Er is landelijke aandacht voor een nieuw voedselconcept uit de regio Zwolle. RTL4 heeft een item gemaakt over het bedrijf De Buurman die met zijn trendy maaltijdbox concept de inwoners gezonder laat eten met producten uit de eigen omgeving. Ook biologisch varkensbedrijf Neimeijer in Heino komt in de uitzending naar voren.

‘Clean Eating’ is een trend die steeds populairder wordt. Naarmate er meer bewijs is gekomen dat bewerkt voedsel minder goed is voor je gezondheid willen Jan van Gerner en Jeroen Stegeman proberen om mensen ‘puur natuur’ te laten eten. Ze maken gebruik van verse producten van boeren en telers uit de regio’s Kampen, IJsselmuiden, Zwolle, Deventer, Ommen en Hardenberg en gebruiken deze voor een trendy maaltijdbox met recept. De maaltijdbox wordt samengesteld onder toeziend oog van een diëtiste in verband met de juiste hoeveelheden en verhoudingen. Binnen het concept staan veel groenten en fruit centraal, aangevuld met vlees of vis, oergranen, noten en zaden, het gaat hier om producten zonder toevoegingen zoals E-nummers. Ook is het welzijn van dieren een belangrijke pijler.

Van Gerner en Stegeman komen beide uit de grote food Retail en hebben hun baan opgezegd om in de missie te doen slagen. ‘We willen weten waar ons eten vandaan komt en het liefst uit de regio. Wat van dichtbij komt is verser, gezonder en lekkerder. Daarnaast is het ook beter voor de lokale economie en minder belastend voor het milieu’, zeggen Van Gerner en Stegeman die samen De Buurman hebben opgericht.

RTL 4 heeft opnamen gemaakt van De Buurman bij een tweetal producenten; biologisch varkensbedrijf Neimeijer in Heino en bij de Komkommerteler Vahl in IJsselmuiden. De uitzending is zondag 9 augustus om 14:20 uur te zien bij RTL 4 LifestyleXperience en wordt op zaterdag 15 augustus om 15:10 uur bij RTL 5 herhaald.

Lees ook

Rick Evers: Wit rood wit

Ik heb het virus. Het is niet anders. Opgelopen tijdens Ajax tegen Cambuur Leeuwarden in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.