genieten van bijzondere biertjes in raalte

Ben je wel eens nieuwsgierig hoe een bepaald biertje smaakt, maar durf je het vanwege de prijs nog niet aan? Dan is een bezoek aan het laagdrempelige Bierfestival in het centrum van Raalte een echte aanrader. In twee dagen tijd (26 en 27 september van 13.00 tot 17.00 uur) krijg je namelijk de kans voor het luttele bedrag van € 17,50 tien verschillende biertjes van de tap te proberen. “Echt iets voor de liefhebber”, benadrukt medeorganisator Laurens Kieftenbeld van Café-Pannenkoekenhuis Laurel’s.

Het concept van het Bierfestival is heel simpel. Er zijn tien deelnemende horecagelegenheden (Laurel’s, De Zwaan, De Haenehof, BorrelzZ, Neuf, Ufuk, Naplace, Plein 7, De Gouverneur en Spekschate). Je loopt bij één van de tien etablissementen naar binnen, koopt een bierkaart en begint aan de kroegentocht. Bij elke kroeg c.q. restaurant krijg je de kans om één biertje te proberen. Ook is bij iedereen een speciaal broodje verkrijgbaar dat voor de gelegenheid is gecreëerd door Bakker Bart.

“In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben we niet gekozen voor een thema. Soms zijn het onbekende biertjes, soms zijn het biertjes die tijdens de vorige zeven edities van het Bierfestival in de smaak zijn gevallen. Enkele biertjes voor dit jaar zijn Grimbergen Blanche, Maredsous blond, Het IJ IPA, St. Bernardes abt (12%), La Trappe Quadrupel, Pauwel kwak, La Chouffe Bockbier en Chouffe Houblon”, vertelt Kieftenbeld die benadrukt dat de organisatie een afsluitende elfde biertje beschikbaar stelt. “Als je een volle bierkaart kunt presenteren, is het elfde biertje op onze rekening. Deze kan zowel zaterdag als zondag om 17.00 uur worden genuttigd bij De Gouverneur. Dus je kunt ook twee dagen de tijd nemen om de verschillende biertjes te proberen.”

Het Bierfestival vindt plaats in een weekend waarin het centrum van Raalte bol staat van de activiteiten. Ga maar na: de eerste editie van ‘In de Smaak’, het proeverijfestival waarbij veertien restaurants uit de gemeente zich presenteren, de koopzondag van het ROV en het straattheater van Streetlive. “De verwachting is dus wel dat we de 350 verkochte bierkaarten van vorig jaar kunnen overtreffen. Ons streven is dat we op termijn groeien naar zo’n 500 deelnemers.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.