Home / archiefcentraal / gemeente haalde spandoeken sukerbieten weg

gemeente haalde spandoeken sukerbieten weg

De ‘gestolen’ spandoeken van Team Sukerbiet zijn weggehaald door de gemeente Dalfsen. Inmiddels heeft de gemeente excuses aangeboden voor het feit dat dit zonder overleg gebeurde.

Team Sukerbiet zet zich via allerlei sportieve activiteiten in voor goede doelen en ging er aanvankelijk vanuit dat de doeken gestolen waren. “Onze naam staat er met grote letters op. Dan had iemand ons toch even kunnen bellen”, laat voorzitter Rudie Knobben weten aan de Stentor. “Maar het zal wel onze fout zijn dat we ze hebben opgehangen. We dachten, dit is een goed doel, dit wordt vast oogluikend toegestaan.”

Volgens de gemeente is het logisch dat de doeken weg zijn gehaald. Een toezichthouder zag het doek bij het Kroonplein en concludeerde dat het ten koste ging van de verkeersveiligheid. “Het was wel zo netjes geweest om Sukerbiet op de hoogte te stellen”, laat de gemeente weten. “We hebben onze excuses gemaakt en trekken het boetekleed aan.” De gemeente geeft toestemming om de doeken op een veiligere plaats op te hangen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de gemeente Dalfsen zich niet bepaald populair maakt in Lemelerveld. Eerder deze maand zagen omwonenden van hetzelfde Kroonplein zich genoodzaakt om de buurt zelf maar op te knappen voor het Sukerbietenfeest. De gemeente liet verstek gaan, zo vonden de Lemelervelders.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.