gae met speels gemak langs achilles29

Go Ahead Eagles heeft het derde opeenvolgende duel gewonnen. Lange tijd leek dat wederom met ruime cijfers te gaan gebeuren. Binnen vijftig minuten was het duel namelijk al beslist. Vervolgens ging de ploeg van Demmers in een paar versnellingen lager spelen, waardoor de rood-gelen het nalieten om de score op te krikken en Achilles de kans kreeg om aan te sluiten: 3-2.

Dossier: Go Ahead Eagles 995

Op één noodgedwongen wissel na verscheen Go Ahead Eagles in een ongewijzigde basisformatie aan de aftrap tegen Achilles’29. Mohamed Hamdaoui moest vanwege een ernstige kruisband blessure vanaf de tribune toekijken, waardoor Chris David voor het eerst in de basis mocht beginnen. Voordat er werd afgetrapt werd er stil gestaan bij het overlijden van clubicoon Cees van Kooten. De all-time clubtopscorer van Go Ahead Eagles kreeg een minuut applaus en een staande ovatie van een volle Adelaarshorst als dank voor al zijn daden.

Na het kippenvelmoment dat het publiek bij elkaar wist te creëren wilde de wedstrijd slecht ontbranden. Niet dat Go Ahead Eagles slecht voetbalde, maar de ploeg van Demmers had in eerste instantie moeite met het creëren van een echte scoringskans. Na een dik kwartier zorgde Teijsse voor het eerste moment van opwinding. Een afstandsschot van de linksback werd met moeite gepareerd door doelman Ter Wielen.

Ruim tien minuten later was het wel raak. Na een mooie combinatie met Duits rondde De Kogel doeltreffend af. Het betekende voor de spits alweer zijn vierde doelpunt, waardoor hij het aantal treffers van Kolder en Plet samen van heel vorig seizoen al na vier wedstrijden evenaarde. Amper bijgekomen van het eerste doelpunt konden alle toeschouwers in de Adelaarshorst al weer in de benen nadat Schenk de 2-0 binnen kopte uit een vrije trap van Jeffrey Rijsdijk.

Binnen no-time had Go Ahead Eagles een riante voorsprong te pakken, maar de ploeg liet het na om het duel al voor rust helemaal te beslissen. Van Ewijk en Rijsdijk verzuimden echter om de marge te vergroten. Waarschijnlijk zette Demmers in de rust de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ want binnen vijf minuten na rust schoot De Kogel Go Ahead Eagles naar 3-0. Na een mooi passje van David werd Van Overbeek onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar dat koste Achilles wel een penalty. De Kogel pakte het cadeautje koelbloedig uit.

De nul

Met de drie punten in de tas was de stemming opperbest in de Adelaarshorst en af en toe ging de trukendoos op het veld open. Wel moesten er nog twee tegentreffers van Hielke Penterman geïncasseerd worden en dat zal de defensie toch irriteren. In de eerste vier duels slaagde doelman Cummins er namelijk slechts één keer in om zijn doel schoon te houden. Desondanks straalde het spelplezier van de ploeg van Demmers af en dat was voor toeschouwers heerlijk om te zien na het deprimerende vorige seizoen.

Natuurlijk acteert Go Ahead Eagles tegenwoordig op een niveautje lager, maar iedereen in Deventer is opgelucht dat het de rood-gele ploeg voor de wind gaat. Er zijn genoeg voorbeelden van ploegen die degradatie niet te boven kwamen. De makkelijke manier manier waarop Go Ahead Eagles scoort en wedstrijden wint bewijst dat het een mooi seizoen kan worden in Deventer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.